Филми Драми

Реката на тайните

Добави коментар

Носителят на Оскар - Клинт Истууд, режисира Шон Пен и Тим Робинс в своята приказка по романа на Денис Лехейн за на пръв поглед безсмислено убийство.

Mystic River, 2003 / САЩ
Жанр: Драма

Режисьор: КЛИН ИСТУУД
В ролите: Шон Пен, Кевин Бейкън, Лорънс Фишбърн, Тим Робинс, Марсия Гай Харден, Лора Лини и др.

Реката на тайнитеРеката на тайнитеРеката на тайните

Носителят на Оскар - Клинт Истууд, режисира Шон Пен и Тим Робинс в своята приказка по романа на Денис Лехейн за на пръв поглед безсмислено убийство. Сега трагедията събужда забравената травма от отдавнашно престъпление.

Те отрастват в най-бедната част на Бостън – Джими Маркъм (Шон Пен), Дейв Бойл (Тим Робинс) и Шон Девин (Кевин Бейкън) прекарват дните си в игри на улицата, както повечето момчета в техния работнически квартал.

Но Дейв преживява нещо, което ще да промени живота им завинаги. Двайсет и пет години по-късно се оказва, че тримата отново трябва да разчитат един на друг, заради случай, който отново ще промени живота им – убийството на 19-годишната дъщеря на Джими. Детективът Шон задно с партньора си (Лорънс Фишбърн) разследват жестокото и наглед безсмислено престъпление.

Освен това те трябва непрекъснато да са една стъпка пред Джими, който движен от опустошителна ярост, също търси убиеца на дъщеря си. Свързан с престъплението чрез поредица обстоятелства, Дейв е принуден да се изправи пред демоните на собственото си минало.

Филмът има 2 награди "Оскар '2003" за главна мъжка роля на Шон Пен и поддържаща мъжка роля на Тим Робинс и ощо 6 номинации за "Оскар" включително и за най-добър филм и режисьор за Клинт Истууд

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шон Пен , Реката на тайните

Пет дни с Шон Пен по bTV Cinema

Шон Пен по MGM

Шон Пен / Sean Justin Penn