Актуално В програмата

„Рецепти за оцеляване“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Как изглежда животът на най-бедните и най-възрастни хора в нашата страна, разказват авторът Биляна Борисова и операторът Кирил Борисов тази неделя в „Темата на NOVA”.

Наричат ги „забравени от България“ и за тях често се говори със съжаление и нескрита тревога. Как изглежда животът на най-бедните и най-възрастни хора в нашата страна, разказват авторът Биляна Борисова и операторът Кирил Борисов тази неделя в „Темата на NOVA”. Имат ли рецепта за справяне с тежките условия, които заплашват битката на Северозапада за по-достойно място на картата на страната, ще стане ясно тази неделя след централната емисия новини.


На прага на есента, тревогите на хората в най-бедния край на страната са малко по-различни от тези, за които хората в големите градове са свикнали да слушат. И ако на други места въпросът е “Ще се справим ли?“, там се питат “Дали ще оцелеем?”. Времето при тях тече неусетно, работата им надделява над всички проблеми и пандемии. Те помнят добре и други икономически кризи, знаят и за по-тежки и свирепи заболявания – затова са намерили свои начини да се справят с едно от най-сериозните здравни предизвикателства на нашето време.


Още от пролетта основното вълнение на героите е с какво ще ги дари природата през лятото. Тази есен личните консервни фабрики работят във всеки двор, а възрастните хора в най-бедната област у нас запазват високия си дух, въпреки че са в рисковата група. Прогнозите, че увеличението на заболелите с COVID-19 ще продължи с високи темпове и през следващите месеци ги притесняват, но са сигурни, че има светлина в тунела.  


Гледайте „Рецепта за оцеляване“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 20 септември, веднага след централната емисия новини.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Доза Надежда” в „Темата на NOVA”

„Затворени в облака” в „Темата на NOVA”

"Ден Първи" в „Темата на NOVA”

"В отбора на Бог" в „Темата на NOVA”

"20 декември" в „Темата на NOVA”

В програмата:

07:45 23.01.2021
Тв програма NOVA NEWS
12:30 23.01.2021
Тв програма NOVA
07:45 24.01.2021
Тв програма NOVA NEWS
19:20 24.01.2021
Тв програма NOVA
19:20 24.01.2021
Тв програма NOVA NEWS