Лица Изпълнители

Raekwon

Добави коментар

Reakwon The Chef (Вожда) от култовите Wu- Tang Clan с концерт в София.
Reakwon The Chef (Вожда) от култовите Wu- Tang Clan с концерт в София.


Още един от легендарните Wu-Tang Clan ще посети София.

Вожда на Хип – Хопа идва за концерт в столицата на 27, май. Тук той ще представи най-новия си албум – “Only built for Cuban Linx 2”.
Това е четвърти самостоятелен албум за  Reakwon,  а в него с рапиране се включват и много други звезди от рап сцената, като The Game, вокала на “Cypress Hill” – B-Real, Busta Rhymes и още много от семейството на Wu-Tang.

Албума е продуциран от RZA и Busta Rhymes, a някой от парчетата са правени от самия dr. DRE.
Reakwon The Chef (Вожда) от култовите Wu- Tang Clan с концерт в София.

Raekwon (рождено име Corey Woods, роден на 12 Януари 1970 в Brooklyn, New York)

Reakwon The Chef (Вожда) от култовите Wu- Tang Clan с концерт в София.Raekwon се присъедини към Wu-Tang Clan навреме за да участва в албума Enter the Wu-Tang (36 Chambers), мощния успешен дебют на групата. По-късно той подписа солов договор с Loud Records и издаде първия си самостоятелен албум озаглавен “Only Built 4 Cuban Linx” (чието първоначално заглави било “Only Built 4 Cuban Linx...Niggaz”) през 1995, като албума му пожъна възторжени ревюта, въпреки че се продаде в неголям брой копия.

Raekwon работи с Ghostface Killah по соловия си албум, и като резултат се получи един запис който се счита за един от шедьоврите в рапа през 90-те (албума беше сред един от 16-те албума в класацията на Pitchfork Media за най-добри албуми на 90-те, както и сред 33-те hip hop/R&B албума в класацията на Rolling Stone “Essential Recordings Of The 90s”, а пък списанието Stylus го обяви за един от най-великите хип-хоп албуми на всички времена, самият Busta Rhymes казва за този албум че е “един от най-добрите албуми който някога е правен”, този албум все още се помни от много фенове като може би най-добрия солов албум на член от Wu-Tang до ден днешен).

Reakwon The Chef (Вожда) от култовите Wu- Tang Clan с концерт в София.Способностите на Raekwon за разказване на истории в парчето като “Spot Rusherz” накараха мнозина да го сравнят с Kool G Rap, а албума му като цяло често е споменаван като албум популяризиращ използването на мотиви от гангстерски филми и филми за мафията в рап музиката. Raekwon взе участие в албума Wu-Tang Forever наред с останалите членове на групата, след което издаде втория си солов проект “Wu-Tang Forever” през 1999, албум който получи по-смесени ревюта от “Only Built 4 Cuban Linx”.

Много фенове не харесаха неговото решение да използва неопитни, едва навлизащи в хип-хопа продуценти, вместо да се обърне към продуцентите от самата фамилия. Въпреки всичко обаче албума получи златен статус на продажби. Raekwon също така участва в голям мащаб в албумите на Ghostface Killah “Ironman”, “Supreme Clientele” и “Bulletproof Wallets”, както и в хитови сингли на изпълнители/групи от сорта на Fat Joe (John Blaze) и Outkast (Skew It On The Bar-B). Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Reakwon