Актуално Други

Първи снимки от фентъзи сериала "Колелото на времето"

Добави коментар

Първите снимки от сериала "Колелото на времето" на Amazon разкриват актьорския състав на мащабния фентъзи епос.

© Amazon Prime Video

Преди да се появи в Amazon Prime Video след няколко месеца, EW разкри няколко снимки, показващи голяма част от актьорския състав, включително Розамунд Пайк като Моарейн.

"Колелото на времето" е адаптация на 15-томната поредица на Робърт Джордан със същото име, публикувана от 1990 до 2013 г. Поредицата се състои от общо 14 книги и една прелюдия.

Актьорският състав на "Колелото на времето"

Актьорският състав на "Колелото на времето"

© JAN THIJS/AMAZON STUDIOS
"Колелото на времето" е първата фентъзи поредица, която наистина се потопи в политическите и културните светове на всички тези различни герои", казва шоурънъра Рейф Джъдкинс пред Entertainment Weekly. "Това е и една от първите поредици, в която виждаме света през гледните точки на различни персонажи, така че следваме един ансамбъл, като всеки от тях има свои собствени планове и подходи към всичко. Това винаги ми се е струвало като липсваща част от фентъзи-литературния пейзаж, която все още не е пренесена в телевизията или киното."
Маделин Мадън в ролята на Егвийн ал'Вийр и Джоша Страдовски в ролята на Ранд ал'Тор в “Колелото на времето”. Егвийн ал'Вийр и Ранд ал&#...

Маделин Мадън в ролята на Егвийн ал'Вийр и Джоша Страдовски в ролята на Ранд ал'Тор в “Колелото на времето”. Егвийн ал'Вийр и Ранд ал'Тор се познават цял живот в село Две реки, но сега се оказват заедно в глобално пътешествие.

© JAN THIJS/AMAZON STUDIOS
"Опитвам се да се придържам към гръбнака и сърцето на книгите и да ги пренеса на екрана", казва Джъдкинс за подхода си към адаптиране на книгите. "Ако успея да го направя, историята и героите ще се продадат сами."
Алваро Морте в ролята на Логаин в “Колелото на времето”.Логаин е мъж, способен да използва магия, и смята, че това го прави крал. Айез Седай, мистичен...

Алваро Морте в ролята на Логаин в “Колелото на времето”.Логаин е мъж, способен да използва магия, и смята, че това го прави крал. Айез Седай, мистичен орден само от жени, не са съгласни с това.

© JAN THIJS/AMAZON STUDIOS

Действието на "Колелото на времето" се развива в обширен епичен свят, в който магията съществува, но само жените могат да я използват. Историята проследява Моарейн ( Пайк), член на сенчестата и влиятелна женска организация, наречена "Айез Седай", която заедно с петима млади мъже и жени се отправя на опасно, обхващащо целия свят пътешествие. Моарейн вярва, че един от тях може да е превъплъщение на невероятно могъща личност, която според пророчествата или ще спаси човечеството, или ще го унищожи.

Лан (Даниел Хени) защитава Моарейн (Розамунд Пайк) от мрака на Шадар Логот в "Колелото на времето" на Amazon.

Лан (Даниел Хени) защитава Моарейн (Розамунд Пайк) от мрака на Шадар Логот в "Колелото на времето" на Amazon.

© JAN THIJS/AMAZON STUDIOS
"Мойрейн е насочващата фигура в този свят, мистериозната непозната, която идва в града и променя живота им завинаги", казва Пайк пред Entertainment Weekly. "Те тръгват с нея на пътешествие, което или ще спаси, или ще унищожи човечеството."

В сериала участват още Даниел Хени, Алваро Морте, Софи Окондо, Кей Александър, Мадлин Мадън, Зоуи Робинс, Майкъл МакЕлхатън , Барни Харис, Маркъс Ръдърфорд, Джоша Страдовски, Приянка Босе, Тейлър Нейпиър, Емануел Имани и др.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Amazon Prime Video , Колелото на времето , Wheel of Time

Първи поглед към драматичния сериал на HBO „Позлатената епоха“

Просто ей така - нова глава от Сексът и градът идва у нас на 9-ти декември в HBO

Мат Смит: "Домът на дракона" няма да се опитва да копира "Игра на тронове"

Колин Фарел e убиец китоловец лимитирания сериал „Северните води“

Ел Фанинг се завръща като Екатерина Велика на 20 ноември