Кино

Проповедникът с картечница - премиера 2 декември 2011

Добави коментар

“Проповедникът с картечница” е създаден по вдъхновяващата житейска история на Сам Чайлдърс, бивш престъпник, замесен в търговия с наркотици, който минава през удивително преобразяване и открива...
Проповедникът с картечница  - премиера 2 декември 2011Надеждата е най-великото оръжие.

Екшън


Режисьор: Марк Фостър
Сценарист: Джейсън Келър

Участват: Джерард Бътлър, Мишел Монаган, Кати Бейкър, Мадлин Карол, Майкъл Шанън, Сулейман Сай Саван

Продуценти: Роби Бренър, Крейг Чапман, Дебора Джиаратана, Марк Фостър, Гари Сафади
Изпълнителни продуценти: Джерард Бътлър, Майкъл Корсо, Кайл Дийн Джаксън, Майлс Нестъл, Луиз Роснър, Ейди Шанкар, Алан Зигъл, Спенсър Силна, Брадфорд Симпсън

“Проповедникът с картечница”
е създаден по вдъхновяващата житейска история на Сам Чайлдърс, бивш престъпник, замесен в търговия с наркотици, който минава през удивително преобразяване и открива неочаквано призвание като спасител на стотици отвлечени и осиротели деца. Джерард Бътлър /"300”/ с много плам пресъздава образа на Чайлдърс, посветеният на каузата основател на спасителната организация "Ангелите на Източна Африка" във филма на номинирания за Златен глобус режисьор Марк Форстър /"Балът на чудовището", "Пътят към Невърленд"/. Темите в сюжета на филма са насилието и изкуплението.

Когато бившият член на рокерска банда Сам Чайлдърс /Джерард Бътлър/взема повратното решение да замине за Източна Африка и да помага за възстановяване на домовете, разрушени от гражданска война, той е поразен от неописуемите ужаси, на които е подложено беззащитното население на региона, като най-потърпевши са децата. Като пренебрегва предупрежденията на по-опитни хуманитарни служители, Сам създава сиропиталище там, където то е най-нужно - насред територията, контролирана от бруталната „Божия съпротивителна армия” - ренегатски милиционерски части, които принуждават още невръстни деца да станат войници.

За Сам не е достатъчно само да защити набелязаните жертви на армията. Решен да спаси възможно най-много от тях, той провежда въоръжени мисии дълбоко във вражеска територия, за да освободи отвлечени деца и да ги върне към мирен живот, като в същото време да постигне мир и за себе си. Това е вълнуваща история по истински събития за човек, спасил над хиляда сираци от глад, болести и поробване. Във филма участват още Мишел Монаган /"Първичен код"/, Кати Бейкър /"Студената планина"/, Мадлин Карол /"Пингвините на мистър Попър"/, номинираният за "Оскар" Майкъл Шанън /"Пътят на промените"/ и Сулейман Сай Саван /"Щети"/.

Премиера: 2 декември 2011г.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Проповедникът с картечница