Актуално Други

Продават bTV за 500 млн. евро

Добави коментар

Компанията "Сентрал юропиън медия ентъпрайсис" (CME) е на финалния етап от преговорите за закупуването на bTV от News Corp за около 500 млн. евро, предаде Ройтерс, позовавайки се на свой източник от София, запознат с преговорите.
Продават bTV за 500 млн. евроКомпанията "Сентрал юропиън медия ентъпрайсис" (CME) е на финалния етап от преговорите за закупуването на bTV от News Corp за около 500 млн. евро, предаде Ройтерс, позовавайки се на свой източник от София, запознат с преговорите. Сделката вероятно ще бъде обявена след 1 февруари.

Говорител на bTV отказал коментар, но е потвърдил, че компанията води преговори с евентуални купувачи. "Нямаме информация на този етап и не мога да коментирам. bTV води разговори с няколко компании и много проявяват интерес", е заявила пред Ройтерс Петя Терзиева, директор "Комуникации" в bTV.

Романа Томасова, вицепрезидент в CME, също е отказала коментар.

Компанията развива дейност в сферата на телевизията и интернет в седем държави в ЦИЕ. У нас тя е собственик на телевизионните канали Pro.bg и Ring.bg, които купи през юли 2008 г. за $172 млн. Групата присъства в Хърватска, Чехия, Румъния, Словакия, Словения и Украйна. Контролирана е от милиардера Роналд Лаудер.


Медийната група наскоро обяви, че продава бизнеса си в Украйна за $ 300 млн. Там тя притежава каналите Studio 1+1 и Kino, а купувач е фирма на Игор Коломойски, който е акционер в CME. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър