Филми Трилъри Филми Ужаси - фантастика

Пришълецът: Завет | Alien: Covenant (2017)

Добави коментар

Действието във филма се развива 10 години след събитията в "Пришълецът". На колонизаторския космически кораб Covenant („Завет“) цари спокойствие.

  • Жанр - фантастика, трилър, хорър
  • САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания
  • 2017

Действието във филма се развива 10 години след събитията в "Пришълецът". На колонизаторския космически кораб Covenant („Завет“) цари спокойствие. Екипажът и останалите 2 000 души на борда спят дълбоко в хиперсън и единствено андроидът Уолтър броди сам из коридорите. Корабът се е насочил към далечната страна на галактиката към планетата Origae-6, където заселниците се надяват да изградят нов дом за човечеството.

Спокойствието е нарушено, когато звездно изригване раздробява енергийните панели на „Завет“, причинявайки десетки жертви и отклоняване на мисията от курса. Скоро оцелелите членове на екипажа се натъкват на райско кътче - един истински девствен Едем с обвити в облаци планини и огромни, извисяващи се дървета. Мястото е с потенциал на жизнени показатели като у дома. Но се оказва, че това което са открили, всъщност е тъмен и смъртоносен свят, изпълнен с неочаквани обрати. Изправени пред ужасна заплаха отвъд границите на въображението, за изстрадалите изследователи единственият изход е мъчително и опустошително бягство. Все по-близо е разкриването на мистериозния произход на майката на всички пришълци - смъртоносният Ксеноморф.

Режисьор - Ридли Скот

Актьори - Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърстън, Били Крудъп, Дани Макбрайд, Демиан Бичир, Кармен Иджого, Джуси Смолет, Джеймс Франко, Кали Хернандес и др.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Пришълецът: Завет