Актуално Темата на Нова

„Приклещени у дома“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Кризата затвори всички и припомни, че не хората държат контрола. В опит да си го върнат, девет мъже прекрачиха границата на разумното и се превърнаха в убийци на партньорите си

Кризата затвори всички и припомни, че не хората държат контрола. В опит да си го върнат, девет мъже прекрачиха границата на разумното и се превърнаха в убийци на партньорите си. А една жена на своята дъщеря. Статистиката не обхваща само маргинални групи, както често се смята, в нея влизат и високообразовани представители на обществото.


Тази седмица в „Темата на NOVA“ авторът Благой Цицелков, операторът Георги Найденов и монтажистът Лъчезар Иванчев ще срещнат зрителите с две жени – жертви на насилие, открили спасението, а имената им остават скрити. Макар и измъкнали се от насилниците – заплахите за саморазправа все още ги дебнат. Последният случай на заплахи се разиграва по време на снимките на „Темата на NOVA“.


В „Приклещени у дома“ експерти – адвокати и психолози, споделят за това какъв е изходът от домашното насилие. Първа помощ за жените, станали негова жертва, често са националните телефони, които приемат сигнали, а камерата ни заснема един от разговорите. Жертви на домашно насилие са и мъже, но техният брой е под 5% от пострадалите.


Гледайте „Приклещени у дома“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 28 юни, веднага след централната емисия новини.

Всичко по темата вижте в potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Трънливият път на кирилицата“ в „Темата на NOVA“

„Терминал „Семейство“ в „Темата на NOVA“

„Небесните стражи на Родопите“ в „Темата на NOVA“ на Великден

„Епохата "Милен Цветков" в „Темата на NOVA”

„Избори от миналото” в „Темата на NOVA

В програмата:

12:30 26.06.2021
Тв програма NOVA
19:20 27.06.2021
Тв програма NOVA