Актуално Какво ще се случи...

"Приказката за деветте опашки", епизод 5 какво ще се случи?

Добави коментар

Вижте какво ще се случи в епизод 5 на корейския сериал "Приказката за деветте опашки", който може да гледате от 22:30 ч. на 13 октомври 2021 по bTV Lady.

Джи-А лекува раните на Йон у дома си, тъй като вероятно не трябва да ходи в болница. Той я моли да продължи да говори, затова тя му разказва за времето, което е прекарала в детското психиатрично отделение, след като е казала, че похитителите на родителите ѝ не са били хора. Лекарят не искал да я изпише, затова, когато го хванала да краде лекарства, го изнудвала да я пусне. Чичо ѝ я откарал до дома ѝ, но тя не искала да влиза в празния дом. Седнала на стълбището и се утешила с две светулки, които витаеха около нея. Чувствала ги като родителите си. Йон слуша мълчаливо, а ние виждаме в ретроспекция, че той е наблюдавал малката Джи-А да си играе със светулките от другата страна на улицата.

В стая, обкичена с талисмани. “Бебето” сега е момче на начална училищна възраст, което по някаква причина изучава математика за напреднали. Виждаме го само отзад, но изглежда, че по лицето му има люспи.

Междувременно Йон се събужда от шума на Шин-Джу, който нахлува и му казва, че наистина е притеснен. Джи-А е там и тя е шокирана да разбере, че той също е част от света на Йон и е лисица. Със сълзи на очи той прегръща Йон и накрая се представя като бодигард му и домоуправител. В крайна сметка Шин-Джу си тръгва, но не и преди да даде няколко допълнителни съвета и трикове, които Джи-А да следва. Когато той си тръгва, Йон изяжда ментовия си сладолед и започва да говори за първата си любов.

Сътрудникът на Ранг наема бавачка за детето и я изпраща горе да даде на детето храна. Тя влиза в стаята на детето и се изплашва, когато вижда люспите по лицето и ръката му. Страховитото дете я хваща за ръката и тя сякаш изсъхва и умира.

Този текст е копиран от pоTV.bg

В дома на Йон, без значение колко много Джи-А го тормози да ѝ каже как е умряла А-реум, той мълчи. Той си спомня за предупреждението на Талуипа, че Джи-А може да пострада заради неговата мания.

В колата Ю-ри със прикрива белезите си - съчувствието на Шин-джу все още я притеснява. Тя казва на Ранг, че той я гледа със съжаление, вместо с похот. Той я съветва, че Шин-джу не може да я гледа, без да има очи. Ранг и Шин-джу чуват как някакви хора измъчват куче и ги измъчват.

Джи-А отвежда Йон в моргата, където се появяват духовете на сестрите близначки. Той извиква момичетата навън. Те са развълнувани, че виждат лисица, и той ги подканва да се приближат. Блъска всяка от тях по главата и казва на заблудените деца да не притесняват хората, особено Джи-А. Една история във вестника за лошото гледане на деца сякаш намеква за недовършената им работа.

Джи-А посещава бащата на момичетата и казва, че е приятелка от квартала. Той споделя, че брат му обикновено се е грижил за децата, докато е карал камиона си, но в деня на смъртта им брат му е имал интервю за работа. Той е смаян, че Джи-А знае, че е купил череши за момичетата. Те не искали да ги ядат, защото той бил този, който ги купил. Джи-А го моли да излезе с нея за минута. На друго място Йон държи чичото им над инсинератора и го пита дали е тормозил момичетата. Мъжът се разплаква, че е пил твърде много и момичетата са паднали, докато са бягали от него. Той се обръща, за да види брат си, който е чул всичко това. Джи-А го задържа, докато той крещи, че брат му е звяр, и го уверява, че полицията е на път. Тя утешава разстроения баща, като казва, че момичетата не са изяли черешите, защото са ги ценели. Йон и Джи-А гледат със сълзи на очи, докато момичетата плачат и прегръщат ридаещия си баща, който не може да ги види.

Първоначално публикувано в сайта потв.бг

На сметището спасеното куче следва Ранг и маха с опашка. Ю-ри забелязва, че то харесва Ранг, и предлага да го вземат със себе си. Връщаме се назад във времето, когато маладия Ранг е държал умиращото си куче и е плакал в пепелта на изгорялата планина. Той не може да се насили да сложи край на страданията му и вика Йон, но няма отговор. Това му напомня за много болка, с която трябва да се справи и затова не иска кучето. Вместо това Ю-Ри занася животното на Шин-Джу при ветеринаря. Животното не е в добро състояние, страда от недохранване и кожно заболяване. Костта на крака му също е смачкана. Шин-Джу е впечатлен от нея и казва на Ю-Ри , че се е постъпила правилно, като го е завела при него.

Йон и Джи-А изпращат момичетата-призраци в подземния свят и се обръщат, за да открият, че останалата част от ордата деца ги гледа. Йон ги отпраща и казва на Джи-А, че това са деца, които са умрели отдавна, без да имат шанс да поправят грешките срещу тях.

Йон и Джи-А излизат заедно, отиват на вечеря и обсъждат приликите си. Оказва се, че те не са много... въпреки че и двама предпочитат корейска храна. След като я изпраща до вкъщи, се появяват две светулки и тя разбира, че те през цялото време са били Йон.

В Службата за имиграция в задгробния живот Хьон Ейонг изнася презентация пред малките момиченца-призраци за това как ще строят каменна грамада в детския ад. Те могат да се преродят, ако успеят да построят каменната купчина. Момичетата се страхуват да попаднат в ада, но той ги уверява, че ще е точно като да строиш с блокчета за игра. Когато по-малката иска да си донесе играчка, Хьон Ейонг поглежда към Талуипа с мълчалива молба, но тя я отхвърля. Малките им лица светват, когато виждат Йон да влиза. Той упреква Талуипа, че е твърде негъвкава, и тайно дава играчката на по-голямото момиче, като ѝ казва да се погрижи за малката си сестра.

Всичко по темата вижте в potv.bg

Йон смята, че Талуипа твърде много държи "детския ад"; те вече са умрели млади. Тя твърди, че това е, за да им помогне да се преродят по-бързо, но Йон смята, че цялата система трябва да се промени, като се започне от крал Йомра. Тя заплашва да изтръгне езика на Йон заради неуважението му, което той намира за ненужно примитивно.

Йон се опитва да я почерпи с малко кафе и се опитва да я убеди да използва силата си, за да намери родителите на Джи-А. Проблемът е, че тя не може да ги види, което означава, че те не са нито в човешкия, нито в духовния свят. Талуипа го съветва да попита тези, които са ги отвели.

На работа екипът на Джи-А тръгва навън и се сблъсква с изпълнителния директор на станцията. Това е сътрудникът на Ранг, който вдига се грижи на детето. Той посреща Джи-А сърдечно и я поздравява за високия рейтинг на предаването ѝ.

На друго място Йон се приближава до привидно пияния бездомник, който Джи-А носи в първия епизод. Той е духът пазител на селото - старецът Чангсун. Йон го удря малко, докато той не разкрива, че някой, наречен "Магистратът", знае за родителите на Джи-А. Йон не изглежда доволен от тази новина.

Известно време по-късно Ранг също намира стареца и го тормози. Той го пита за един митичен предмет: веждата на тигър. Старецът Чангсун първо твърди, че не го е виждал, но след известна време изглежда променя мнението си.

Всичко по темата вижте в potv.bg

Сае-ром се задъхва от хубостта на Йон, когато го забелязва през прозореца на кафенето. Джи-А гледа шокирано и се опитва да изглежда незабележима. Йон я вижда и пристъпва право към нея, като ѝ казва да дойде с него. Той я дърпа, докато колегите ѝ зяпат. Докато слушат специалната плейлиста, направена от Йон според вкуса на Джи-А, те се отправят да получат информация за родителите ѝ. Джи-А и Йон се разхождат из музея на живата история. Той отива да провери нещо. Когато Йон се връща, Джи-А не се вижда никъде. Той обикаля наоколо и я забелязва, облечена в ханбок. Следва я на един мост и се насочва към нея.

Той се вглежда внимателно в Джи-А в ханбока, поразен от спомените за А-реум. Джи-А се усмихва и казва, че го е търсила. Обхванат от емоции, Йон се втурва напред и я целува.

Гледайте корейския сериал „Приказката за деветте опашки“ всеки делничен ден от 22:30 ч. по bTV Lady.

Този текст е копиран от pоTV.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Приказката за деветте опашки

“Приказката за деветте опашки”, епизод 10 какво ще се случи?

“Приказката за деветте опашки”, епизод 9 какво ще се случи?

“Приказката за деветте опашки”, епизод 8 какво ще се случи?

“Приказката за деветте опашки”, епизод 7 какво ще се случи?

“Приказката за деветте опашки”, епизод 6 какво ще се случи?