Актуално Какво ще се случи...

“Приказката за деветте опашки”, епизод 10 какво ще се случи?

Добави коментар

Вижте какво ще се случи в епизод 10 на корейския сериал "Приказката за деветте опашки", който може да гледате от 22:30 ч. на 20 октомври 2021 по bTV Lady.

Йон признава на Джи-А, че се е страхувал да обича обикновен човек. Джи-А се чуди дали е тръгнал след Ах-еум, но той споделя, че планинският бог не може да напуска гората си, иначе отслабва. Един път, когато случайно е преминал границата, е бил толкова слаб, че едва не е бил заловен от селяните. Ах-еум го е спасила.

В имението имагито е доволен, че подготовката е почти приключила. Благодарение на еодокшини той открива, че този път Йон няма да убие Джи-А. Главният изпълнителен директор пита защо се е вманиачил върху тях. Имагито твърди, че Йон е откраднал статуса му както на планински бо и Джи-А, затова сега ще използва тялото на планинския бог, за да стане сам бог и да направи Джи-А своя годеница.

Докато стоят край водопада, Йон се чуди защо Джи-А не го пита защо е убил Ах-еум. Тя вярва, че в историята трябва да има нещо повече, отколкото тя знае.

В миналото Йон поставя меча си до гърлото на Ах-еум и двамата започват да се бият. Изведнъж Ах-еум извиква, че не иска да умира. Йон е засегнат и пристъпва към нея. Имагито използва възможността да вземе надмощие и поставя меча над сърцето на Йон. Ах-еум сякаш поема контрол, тъй като гледа с ужас и пуска меча. Йон успокояващо казва, че това не е нейна вина, но тя потъва в скръб на земята.

"Помогни ми, Ли Йон. За да не нараня повече хора, за да не нараня теб, убий ме".

Той ѝ казва, че всичко ще бъде наред, и в този момент Имагито си връща контрола, като забива меч в корема на Йон. Йон предлага тялото си на Имагито в замяна на освобождаването на Ах-еум Имагито се съгласява да освободи Ах-еум, но в замяна иска сърцето на Йон, което е източник на силата на планинския бог. Йон отправя последните си думи към Ах-еум. Да го забрави го и да живее дълго.

"Няма за какво да съжаляваш или да ми бъдеш благодарна. Животът ми така или иначе е твой."

Ах-еум отново поема контрол и го спира да се промуши . Очите му се изпълват с объркване, когато тя му казва, че не иска да я забрави. Тя го предупреждава, че ще го преследва, ако си намери друга жена. Очите му се разширяват в ужасяващо разбиране, когато тя му казва да изплати дълга си. Появяват се огнените ленти на пръстите им и тя му нарежда да я убие. Йон я хваща, когато тя пада на земята.

"Казах ти, че ще те защитя", казва тя с усмивка.

Йон се просълзява, когато Ах-еум умира в ръцете му. Джи-А му благодари, че е спазил обещанието си и никога не я е забравил. Тя се извинява, че го е накарала да чака толкова дълго. Йон се заклева да види Джи-А като себе си, а не като превъплъщение на Ах-юм. Той се усмихва така, сякаш му е паднала тежест, и я прегръща.

Ранг отговаря на обаждането на Йон и небрежно казва, че е мислил, че е умрял в гората. Йон иска да се срещнат. Ранг се усмихва, след като Йон затваря, но веднага го връхлита пристъп на болка. Ю-ри е готова да извика Шин-джу, но Ранг казва, че няма нищо страшно. Тя предполага, че не е от отровата. Ранг потвърждава, че вече е живял доста дълго за полугумихо. Ю-ри го моли да консумира човешки души от дървото на китайските фенери. Ранг само ѝ казва, че Йон ще дойде и той планира да сподели това, което знае за имагито. Ю-ри е разочарована, че той е толкова загрижен за Йон, вместо за себе си. Ранг инструктира Ю-ри да пази здравето му в тайна от Йон.

На гарата идва Джи-А, докато Сае-ром се опитва да помогне на Дже-хуан да разбере къде е видял Йон преди. Джи-А им показва снимката с червения чадър и признава, че мъжът е Йон.

Ранг се усмихва, когато чува почукване на вратата си, но усмивката му пада, когато я отваря и открива изпълнителния директор. Когато Йон се появява, Ранг не е там. Йон се чувства като у дома си в дома на Ранг, за ужас на Ю-ри, изяжда купата с нудли, която тя е купила за Ранг.

Главният изпълнителен директор замаяно коментира влошеното здраве на Ранг в имението и му предлага фенер от своето дърво, но Ранг отказва. Главният изпълнителен директор нарича инцидента недоразумение. Те са отишли твърде далеч, опитвайки се да хванат Йон, но не биха оставили Ранг там. Ранг хвърля брадва в стената до главата на изпълнителния директор. Тъй като имагито не се намесва както обикновено, Ранг предполага, че той сигурно не е вкъщи.

В дома на Ранг Йон продължава да досажда на Ю-ри, като се мотае наоколо. Тя му казва да остави Ранг на мира или ще го убие. Йон намира заплахите ѝ за забавни и отбелязва, че тя не е от най-умните, така че вероятно може да общува добре с Ранг. Ю-ри се хвали, че познава най-добре Ранг и подробно описва хранителните му предпочитания. Тя почти разкрива тайната на Ранг за неговото здраве, но се сдържа.

В имението изпълнителният директор се смее в лицето на Ранг. Той не може да го убие заради неизплатения им дълг. Връщаме се назад, когато изпълнителният директор намира Ранг, след като Йон го е наръгал. Той е съживил Ранг с един от своите фенери и му е казал да му върне услугата някой ден. Главният изпълнителен директор си приписва заслугата за възкресяването на имагито, като казва, че Ранг просто е направил малко шоу. Ранг осъзнава, че изпълнителният директор се е обърнал към него, знаейки, че Йон е негов брат от самото начало. Главният изпълнителен директор му казва да изяде фенер - Ранг му е нужен здрав, за да изпълни задачата си - и му дава два дни, за да предаде Йон.

Междувременно Йон се усмихва на дребнавостта на Ю-ри и най-накрая става, за да си тръгне. Отбелязва, че животът на Ранг не е бил толкова лош, и ѝ казва да продължи да защитава Ранг. Докато Ранг излиза от имението, някой го наблюдава отблизо.

Джи-А води колегите си при в ресторанта “Булката охлюв” и е изненадващо честна с тях. Тя не вярват на твърдението на Джи-А, че Йон е първата ѝ любов от предишния ѝ живот. Джи-А се притеснява, че може да са в опасност, тъй като са били най-близките ѝ спътници в този и в предишния ѝ живот. Тя им показва предишния живот.

В колата Джи-А пита дали Йон се е срещнал с Ранг. Йон смята, че хората на имагито са стигнали първи до него. Йон обаче не се притеснява, тъй като е предвидил, че това ще се случи, и е сключил "застраховка". Виждаме Шин-джу да се спотайва пред имението.

Ранг се прибира вкъщи с мрачен вид, но много по-здрав. Той казва на Ю-ри, че иска да остане сам, затова тя си тръгва, след като му показва азалията, оставена от Йон. Ранг откъсва едно от венчелистчетата и го слага в устата си, борейки се с риданията си.

На друго място детектив Бек и екипът му намират останки, забити в стена на строителна площадка. В имението изпълнителният директор се обажда на нетърпеливия ръководител на екипа Чой, за да го помоли за услуга.

На следващата сутрин Йон плаши главния изпълнителен директор, който го намира да се излежава на дивана си. Той иска да знае къде е "то" и е готов да измъчва изпълнителния директор, за да разбере.

В участъка ръководителят на екипа Чой представя новия им стажант: имагито, който се представя като Тери. Джи-А паникьосва Ръководителя на екипа Чой, когато пита с какви връзки е получил тази работа. Той отговаря също толкова откровено, че настойникът му е голямо име в бранша. Джи-А харесва честността му. Тя има чувството, че са се срещали и преди, но той казва, че не е сигурен. Той я наблюдава внимателно и се чуди защо не може да прочете мислите ѝ, както може да прочете мислите на всички останали.

Ръководителят на екипа Чой чува как Сае-ром пита Джи-А как може да е толкова спокойна. Той настоява да разбере за какво си говорят, а имагито скача, за да отклони вниманието към новинарска статия за мумифициран труп, намерен на строителна площадка. Джи-А доброволно се съгласява да го провери и взема със себе си имагито. Тя не смята да му осигурява специално отношение и той се съгласява, че може да го уволни, ако пречи. Той се чувства добре с камерата, но се колебае дали да снима труп. Смята, че това ще натъжи мъртвите. Имотистът се усмихва щастливо на нейното одобрение.

Йон посещава Талиупа. Очите му за миг се задържат върху плаката за издирване на Ранг. Талиупа изведнъж го пита какво мисли за нея. Той дава заучен отговор за титлата ѝ, което потвърждава подозренията на Талуипа. "Разкрийте се." Йон се преобразява в Ранг. Тя се чуди какво би могло да накара престъпник като него да дойде при нея доброволно. Той се подиграва, че не се страхува от ада, и Талуипа се съгласяв.

Ранг се сеща за искането на изпълнителния директор и казва, че иска да развали договор. Талуипа се смее без чувство за хумор. Боговете са използвали договора за дълг, за да всеят страх в гумихос като проверка на властта им. Единственият начин да го заобиколят е смъртта. Хьон Ейонг хваща Ранг на излизане, за да му даде съвет: договорите са свързани с еквивалентност, така че намери друг начин да удовлетвори дълга.

Джи-А и имагото преглеждат тялото в моргата. Тя е шокирана от мумифицирания му вид, но остава професионалистка. Имотистът се опитва да скрие задоволството си от работата си, докато детектив Бек споделя, че тялото е било изложено, а не скрито. Имагото подхвърля, че през 2002 г. е имало подобен случай, който е бил определен като естествена смърт. Джи-А не смята, че тя може да е естествена, като се има предвид температурата на строителната площадка. Тя се вглежда по-внимателно и разпознава фалшивите нокти на ръката на мумията - те съвпадат с ноктите, които е намерила при изпълнителния директор.

Джи-А веднага отива да говори с изпълнителния директор. Той не полага усилия да отрече, че познава жената мумия, и дори се вълнува, говорейки за нея. В огледалото Джи-А вижда на челото му знака "Seokyung". "Ти взе майка ми и баща ми, нали?!" Джи-А го обвинява.

Той подарява на Джи-А карамфил оригами, който тя е направила за родителите си, когато е била малка. "Джи-А, защо не идваш да ни спасиш?" - е написано на гърба. Изпълнителният директор предлага да освободи родителите ѝ, ако тя пожертва Йон.

Навън имагото усеща, че някой го следи, и открива Йон да стои зад него. Йон го издърпва на един покрив. Имагото го намира арогантен както винаги и предлага на Йон сделка. Той ще пусне Ранг, Джи-А и родителите на Джи-А, ако Йон се откаже от тялото си.

Гледайте корейския сериал „Приказката за деветте опашки“ всеки делничен ден от 22:30 ч. по bTV Lady.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Приказката за деветте опашки

“Приказката за деветте опашки”, епизод 9 какво ще се случи?

“Приказката за деветте опашки”, епизод 8 какво ще се случи?

“Приказката за деветте опашки”, епизод 7 какво ще се случи?

“Приказката за деветте опашки”, епизод 6 какво ще се случи?

"Приказката за деветте опашки", епизод 5 какво ще се случи?