ТВ анонси ТВ анонси

Премиера: Пресушаване на океана

Добави коментар

„Пресушаване на океана“ стига до дъното на океаните...

От издирването на изчезналия полет MH370 на Малайзийските авиолинии през вечното търсене на изгубения град Атлантида до опасностите, които застрашават подводните кабели, свързващи всички ни в интернет, световните океани са пълни с тайни, отдавна скрити под вълните.

Новата фактологическа поредица от 10 части на National Geographic – „Пресушаване на океана“, разкрива пълния мащаб на корабокрушенията, съкровищата, потъналите градове, геологията и технологиите на дъното на езера, морета и океани по света и намира отговорите на подводни загадки, които са смайвали поколения наред.

С премиера на 05.08. от 21:55 часа, „Пресушаване на океана“ разкрива призрачните силуети под вълните в пълния им зашеметяващ блясък. Водата е премахната от картината, за да бъдат разказани истории, обясняващи природните чудеса и човешките катастрофи. Съчетавайки най-новите научни данни от системи за подводно сканиране и високотехнологични дигитални възстановки, поредицата обхожда планетата и се потапя в Китайско море, Мексиканския залив, Средиземно море, Нил, Тихия океан, Индийския океан, Атлантическия океан и Балтийско море в търсене на отговори.

Пресушаване на океана

Като хвърля светлина върху стари и нови морски мистерии, „Пресушаване на океана“  отвежда зрителя в средата на Тихоокеанския огнен пръстен, за да проучи рожденото място на едни от най-опустошителните природни катаклизми в света; да разкрие истории за войни, пиратство и робство в Мексиканския залив; възхода и падението на най-великите древни цивилизации по бреговете на Средиземно море; как подводно земетресение през 2006 г. се отразява на глобалните данни в „облака“; защо едно от най-големите съкровища, намирани във водите на Флорида, бе открито разпръснато на километри по морското дъно; и разглежда останките на най-големия боен кораб, който сега лежи на дъното на Източнокитайско море, най-ожесточено оспорваните водни територии в света.

От древността до съвремието, поредицата разследва мистерии – от изчезването на динозаврите чак до все още неоткрития самолет от полет MH370, тя хвърля нова светлина върху исторически моменти и настоящи събития, недостъпни заради дълбочината и лошата видимост в океаните. Някога скрити под милиарди литри вода, днес неопровержимите доказателства отново са изложени пред очите на света.

Пресушаване на океана

Епизодите включват:

„Пресушаване на океана“: Нацистки тайни
Премиера 05.08. от 21:55 часа

Смятаме, че познаваме плановете на Хитлер за завладяване на света. Но неразказана остава историята за това как нацистите водят тайна война из световните океани. Морските археолози и историци се впускат в издирване на тайните на диктатора, скрити дълбоко под водата. Научните данни се съчетават с компютърна графика, за да се премахне водата от океаните и да се изследват изгубените останки от кораби от Втората световна война.

„Пресушаване на океана“ : Потънали съкровища
Премиера 12.08. от 21:55 часа

От векове кораби със скъпоценни товари кръстосват световните океани и пренасят сребро, злато и скъпоценни камъни. Много от тях лежат неоткрити на морското дъно. С помощта на най-новите технологии за подводно сканиране и с компютърни графики морските археолози и ловци на съкровища се впускат в търсене на потъналите богатства. Премахването на водата разкрива най-пищните останки, намирани някога.

„Пресушаване на океана“ : Изгубените чудеса на Египет
Премиера 19.08. от 21:55 часа

Някога Нил бил дом на древните египтяни, една от най-великите цивилизации на Земята. Научните данни в съчетание с компютърни графики премахват водите на Нил – и околните пясъци – разкривайки изгубените чудеса на древния свят, монументални крепости и корените на силното увлечение на древните египтяни по темата за живота след смъртта.

„Пресушаване на океана“ : Мексиканският залив
Премиера 26.08. от 21:55 часа

С премахването на водата от Мексиканския залив изплуват смъртоносни тайни, доказващи безспорно, че историята на Северна Америка – през търговия, робство, война, петролната промишленост и дори смъртта на динозаврите – може да бъде разбрана само ако погледнем дълбоко под вълните.

„Пресушаване на океана“ : Най-съвършените бойни кораби
Премиера 02.09. от 21:55 часа

Ютландската битка е най-кръвопролитното морско сражение в историята, състояла се през 1916 г. между британския и германския флот. След касапницата, продължила цял ден, и двете страни обявяват победа. Но кой всъщност е спечелил? Морските археолози и историци „пресушават“ водите на Северно море, за да разследват най-опустошителните бойни кораби от Първата световна война и да разберат какво се е случило с тях след прекратяването на огъня.

Световната премиера на поредицата е през 2018 г. по National Geographic в 172 държави и на 43 езика.

Добави описание

„Пресушаване на океана“  е съпродуцирана от Mallinson Sadler Productions и Electric Pictures за National Geographic. За Mallinson Sadler Productions изпълнителните продуценти са Криспин Садлър и Марк Фийлдър. За Electric Pictures изпълнителните продуценти са Фил Крейг, Андрю Огилви и Андрея Куенел. За National Geographic Каролин Пейн е изпълнителен продуцент, а Хамиш Микура е изпълнителен вицепрезидент.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Пресушаване на океана