Сериали Драма-комедии

Премиера по AMC на мрачния, мистериозен и комичен трилър „Хап и Ленърд“

Добави коментар

Ексклузивната премиера на новия драматичен сериал на AMC „Хап и Ленърд“ (“Hap and Leonard”) ще се състои на 2-ри януари в 23.00 ч. Мрачният комичен трилър, който включва шест едночасови епизода, е създаден на базата на популярните романи на Джо Р. Лансдейл.

Ексклузивната премиера на новия драматичен сериал на AMC „Хап и Ленърд“ (“Hap and Leonard”) ще се състои на 2-ри януари в 23.00 ч. Мрачният комичен трилър, който включва шест едночасови епизода, е създаден на базата на популярните романи на Джо Р. Лансдейл. 

 

Добави описание

„Хап и Ленърд“ е история в жанра ‘swamp noir’ за двама близки приятели, една фатална жена, група овехтели революционери, двойка жестоки психоубийци, изчезнала плячка и полицаи.  Хап Колинс е бивш активист от 60-те години, който е прекарал времето си в затвора, след като е отказал да бъде мобилизиран да се бие във Виетнам. Четиридесетгодишният неудачник Хап лесно се подлъгва да помогне на бившата си съпруга Труди, към която продължава да изпитва специални чувства, когато тя се появява отново с със своите мечти и обещания за намиране на изгубено съкровище.  Лиънард Пайн е неприкрит чернокож гей, ветеран от войната във Виетнам с много лош нрав. Избягал от семейството си в ранна възраст, в момента останал без работа, Лиънард се присъединява с радост към най-добрия си приятел Хап в търсенето на плячката, която ще промени живота им.


Развиващото се в края на 80-те години действие на разказа, построено върху безкрайно познатата схема за внезапното забогатяване, скоро набира скорост, за да се превърне в кървава вакханалия, когато, след освобождаването си от затвора, последният от бившите съпрузи на Труди тръгва на свой ред да търси съкровището. Наситеният с ексцентрични образи “Хап и Ленърд” е вълнуващо пътешествие с уникален привкус на кънтри от Юга. Драмата е заснета с участието на Джеймс Пюрфой (“Рим“/“Rome”, “Последователите“/“The Followers”) в ролята на Хап, Майкъл Кенет Уилямс (“Подслушването“/“The Wire”, “Престъпна империя“/“Boardwalk Empire”) в ролята на Лиънард и Кристина Хендрикс (“Момчетата от Медисън авеню“/“Mad Men”) в ролята на Труди.

 

Добави описание

Продуциран от AMC Studios, сериалът е дело на режисьора/сценариста Джим Микъл („Студено през юли“/“Cold in July“, „Ние сме това, което сме“/“We Are What We Are“ и „Земята на коловете“/“Stakeland“) и на сценариста Ник Дамичи („Студено през юли“/“Cold in July“, „Ние сме това, което сме“/“We Are What We Are“ и „Земята на коловете“/“Stakeland“). Изпълнителни продуценти на проекта са Джим Микъл, Ник Дамичи, Джереми Плат и Ник Шумейкър, заедно с ко-изпълнителните продуценти Джо Лансдейл, Линда Моран и Лоуел Нортроп. Проектът е втората сериозна продукция – плод на сътрудничеството на Микъл и Дамичи с Лансдейл, след филмовата адаптация на романа на Лансдейл „Студено през юли“/“Cold in July“, която беше избрана да се излъчи за първи път на Филмовия фестивал в Сънданс през 2014 година. Сред другите членове на актьорския състав на филма“Хап и Ленърд” са Джими Симпсън (“Къща от карти“/“House of Cards”), Бил Сейдж („Американски психар“/“American Psycho“), Полиана Макинтош, Нийл Сандиландс и Джеф Поуп.

 

Добави описание


Авторът Джо Р. Лансдейл публикува първата си книга от серия романи, изобразяващи героите Хап и Ленърд, през 1990 година. Често мрачни, понякога иронични, романите проследяват живота на скандалната и остроумна двойка, която се замесва в серия от неочаквани и понякога рисковани приключения през 80-те години в Източен Тексас. Поредицата започва със Savage Season (1990), последван от Mucho Mojo (1994), The Two-Bear Mambo (1995), Bad Chili (1997), Rumble Tumble (1998), Captains Outrageous (2001), Vanilla Ride (2009), Devil Red (2011) и Honky Tonk Samurai (2016). В момента Лансдейл пише десетия роман от поредицата.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Хап и Ленърд

Кои са героите в сезон 2 на сериала „Хап и Ленърд“ и какво да очакваме от тях?