Актуално В програмата

Предистория за Дом Таргариен предстои по HBO

3 коментара

HBO е поръчал цял сезон на предисторията на “Игра на тронове” за Дом Таргариен.

Часове след изненадващото си решение да спрат работа по предисторията “Дългата нощ” с Наоми Уотс, HBO обяви, че ще поръча цял сезон на предисторията на “Игра на тронове” за Дом Таргариен, наречен House of the Dragon или Домът на Драконът.


Съобщението за поръчката на сериала House of the Dragon също потвърди, че сериалът ще се развива 300 години преди събитията от “Игра на тронове” - около времето, когато Егон I Завоевателя и съпругите му-сестри Ренис и Висеня започват своето завладяване на Вестрос.

 

Добави описание

 

Вижте още: HBO ще проследи историята на дом Таргариен в нова предистория на “Игра на тронове”  


House of the Dragon е създаден от автора на Игра на тронове Джордж Р. Р. Мартин и Райън Кондал. Слогана на шоуто ще бъде „Огънят ще царува“ ("Fire Will Reign”), като се позовава на факта, че Таргариените са използвали силата на своите дракони, за да поемат контрола над Седемте кралства и да започнат царуване, което продължава три века. Първият сезон на сериала ще има 10 епизода. Мигел Сапочник, спечелил Еми за епизода "Battle of the Bastards", ще режисира пилотния и допълнителни епизоди. Сапочник и Кондал ще играят ролята на шоурънъри.

 

„Вселената на Играта на тронове е толкова богата на истории“, заяви президентът на програмата на HBO Кейси Блейс. "Очакваме с нетърпение да проучим произхода на Дом Таргариен и по-ранните дни на Вестерос, заедно с Мигел, Райън и Джордж."


Тази предистория не е една от първите пет идеи, по които HBO обяви, че работи през 2017 г. Вместо това, тя е ново възприемане на идеята, която се разработваше от Брайън Когман. Когман потвърди по-рано тази година, че предисторията, над която работи, не се движи напред. (Когман, подобно на шоурънърите Дейвид Бениоф и Дан Уайс, вече не се занимава със света на “Игра на тронове”. Той замина за цялостна сделка с Amazon, докато Бениоф и Уайс отиде при Netflix.) HBO за първи път обяви четири спи-оф сериали и тихо добави пети в следващите месеци. От тях все още се работи активно по два.

 

Добави описание


Не е ясно кои от останалите идеи са активни, след като HBO се отказа от предисторията с участието на Наоми Уотс, написана от Джейн Голдман и Мартин. Тази драма трябваше да се развива хиляди години преди събитията на “Игра на тронове” и да покаже края на епохата на героите, период в историята на Вестерос, белязан от легендарни фигури като "Бран строителят" и "Лан Умният", предците на Семейства Старк и Ланистър.

 

Вижте още: Предисторията “Дългата нощ” на “Игра на тронове” отменена от HBO

 

Кога на House of the Dragon ще се появи на малкия екран все още не е разкрито, но като се има предвид, че все още не са започнали снимки , едва ли ще видим премиерата му преди 2021 година.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Игра на тронове , Домът на дракона

Започнаха снимките на предисторията на „Игра на тронове“

"Домът на дракона": Нов трейлър разкрива епичната битка за Железния трон

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има

Питър Клафи и Декстър Сол Ансел в предистория на „Игра на тронове“

Домът на дракона: Черни срещу Зелени в епични трейлъри за втория сезон