Актуално В програмата

„Предай нататък” ще помогне на трима души да получават шанс за нов живот

Добави коментар

„Предай нататък” ще помогне на трима души да получават шанс за нов живот тази събота, 6 декември от 20.00 часа по bTV

Поредният епизод на предаването „Предай нататък”, тази събота, 6 декември от 20.00 часа, ще започне с една  история, която носи емблематичното име "Ново начало след пропуснат живот”. В нея се разказва за 28-годишния Михаил от град Варна, който е на ръба между живота и смъртта.

'Ново начало след пропуснат живот”

От четиринадесет годишен Михаил е хванат в лапите на хероина, който нанася тежки щети на тялото и психиката му. Майка му отдава живота си, за да го измъкне от блатото, но след дългогодишна битка, тя се разболява от рак и си отива от този свят.

Добави описание

Михаил остава сам. Осъзнал грешките си и откровено разкаян, Михаил търси изход и се моли за един-единствен шанс – да започне живота си на чисто...

В студиото на „Предай нататък” Михаил ще се срещне със специалния гост - Желяз Турлаков. Той също като Михаил е преминал през ада и е оцелял. А после е приел за своя житейска кауза спасяването на други човешки животи, основал е терапевтичен център „Ново начало”, където помага на наркозависимите и предава своя опит, вяра и надежда, че въпреки всичко има изход. Чрез видео послание от Варна Михаил разбира, че така жадуваният нов шанс е пред него – той има възможност да започне работа по специалността, която има. От благодетели на „Предай нататък“, Михаил получава и сумата от 1000 лева, с която да покрие необходимите му разходи по постъпването на работа, подновяване на инвалидната му пенсия и месечните консумативи до първата му заработена заплата.

Александър Стефанов - художник, скулптор, писател

Втората история в „Предай нататък” е посветена не на един, а на двама велики българи и носи името „Апостола”. Тя е поръчана от проф. Емил Попов – преподавател в Художествената академия в  София и разказва за Александър Стефанов - художник, скулптор, писател. Той е и един от хората, отдали живота си на великото дело да съхрани българската памет жива и да я предаде нататък, да предаде своите знания за великия Васил Левски. Зад гърба си Александър вече има и няколко издадени книги по темата. За подготовката и отпечатването им, той се грижи съвсем сам, като пише в своя дом на компютър, който трябва да изплаща цяла година с пенсията си от 120 лева...

Добави описание

Втората част на историята на Александър се случи в студиото на „Предай нататък”. Изненада за нашия герой бяха едни невероятни млади хора – Мартин, Стела и Любомир, които след като научиха за неговия труд взеха решението да го подкрепят в тази толкова благородна кауза и да направят неговите знания достояние на много хора. Те се наеха да направят и поддържат този интерактивен портал, в който Александър да публикува цялата, събирана 50 години информация и да я поднесе по възможно най-добрия начин на младите. Освен всички емоционални преживявания Стела, Мартин и Любомир подариха на Александър и чисто нов лаптоп, чрез който Александър да може да поддържа новия си сайта, както и сумата от 1000 лева, с които да закупи необходимите му скенер и принтер.

Добави описание

За финал Наталия Симеонова ще „врече” двама души във вечна вярност. Това са 29-годишната родом от Кърджали Тина и съпругът ѝ Мариан. Четиричленното семейство живее в Пловдив, а съпрузите си споделя всичко. Освен едни резултати от медицинско изследване през месец март 2014г., когато на Мартин са му необходими две седмици, за да ги приеме и да се подготви за битка, от която заедно с Тина да излязат победители. Според тези резултати Тина страда от злокачествено заболяване на лимфните възли. Младото семейство решава Тина да се подложи на лечение в Турция, където да ѝ бъде направена и животоспасяваща трансплантация... Сумата обаче е твърде висока.

При втората си среща с екипа на „Предай нататък”, цялото семейство на Тина  се отправи към Банско. След мечтаната почивка и релакс, в църквата на града, след молитвата за здраве, специално прочетена за Тина, Мариан падна на колене и предложи брак на Тина, след дългогодишното им съвместно съжителство заедно. След този вълшебен момент, Тина се срещна и с поръчителите на историята, които и донесоха специално послание - в родния ѝ Кърджали, специално за нея и лечението ѝ са събрани 7800 лева.
 

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Предай нататък

„Предай нататък” се завръща в ефира на bTV

Спортната редакция на bTV и Станка Златева сбъдват мечта в „Предай нататък”

Янка Рупкина подарява песен в „Предай нататък” по bTV

Приказката на „Предай нататък” продължава от 21 март по bTV

Максим Горанов, Милена Славова и Трендафилка Немска връщат усмивки в „Предай нататък”