Актуално В програмата

Празнична програма на БНТ 1 за Цветница

Добави коментар

На 17 април (неделя), навръх един от най-светлите християнски празници Цветница, БНТ 1 ще излъчи специална празнична програма с преки предавания от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в София и базиликата „Св. Петър“ във Ватикана, игрални филми и концерти.

Началото на празничния ден се поставя в 8:00 ч. с предаването „Денят започва с Георги Любенов“. В 9:30 ч. започва прякото предаване от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в София на Тържественото богослужение по случай празника Вход Господен в Йерусалим.

Програмата на БНТ 1 на Цветница продължава в 11:00 ч. с предаването „Отблизо“ и с документалния филм „От Цветница до Великден“ от 11:30 ч. Лентата, със сценарист и режисьор Маргарита Вълкова и оператор Бочо Бочев, представя обичаите и традициите, свързани с Великден и предшестващите го празници Лазаровден и Цветница. Във филма участват Ансамбъл за изворен фолклор „Сеславска пролет“ с ръководител Галя Христова, Певческа група „Кремена“ при читалище „Светлина“ – Кремиковци, Група за народни обичаи с художествен ръководител Стойна Китова и Танцов състав „Кремиковци“ с ръководител Стефан Стефанов. В програмата на БНТ 1 следват обедната емисия новини „По света и у нас“ и обзорното спортно студио „Арена Спорт“ от 12:30 ч.

В 12:55 ч. зрителите на обществената телевизия ще проследят на живо Великденското послание и Благословията „Урби ет Орби“ на папа Франциск, отправени от папския олтар в базиликата „Св. Петър“ във Ватикана. В 13:30 ч. БНТ 1 ще излъчи концерта „Вечните народни песни на България“ с участието на Янка Рупкина, квартет „Славей“, сестри Вера и Надежда Аджови, Росица Пейчева, фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и др.

Текст от potv.bg

Програмата на БНТ 1 на Цветница продължава с предаванията „Вечната музика“, „Домът на вярата“ и „Библиотеката“. В 16:30 ч. започва документалната поредица „България от край до край“, чийто извънреден сезон ще приключи с излъчването на третата част на филма „Спасение“. Проектът разказва историите на украински бежанци, настанени в „Двореца на културата и спорта“ във Варна.

В 17:00 е началният час на предаването за анализи и коментари „Говори сега“ с Мая Костадинова. Преди централната емисия новини „По света и у нас“, БНТ 1 представя акцентите от света на бизнеса в предаването „Бизнес.БГ“ и поредицата за актуална публицистика „В кадър“.

В празничната вечер на Цветница, в рубриката „БГ киновечер“, от 21:00 ч. БНТ 1 ще излъчи игралния филм на режисьора Петър Одаджиев „Отвъд границата“. Главните роли в лентата изпълняват звездите на българското кино и театър Деян Донков, Ирмена Чичикова, Кръстю Лафазанов, Яна Титова и Цветан Алексиев.

Текст от potv.bg

Късната програма на БНТ 1 продължава в 23:20 ч. с концерта „Любов в Портофино“ на италианския оперен певец Андреа Бочели. В 00:10 ч. започва криминалната драма „Край на залаганията“. Филмът на режисьора Клод Шаброл, наричан „френският Хичкок“, среща зрителите с Виктор и Бети – нестандартна двойка измамници, които трупат богатство, като ограбват лековерни туристи и бизнесмени в скъпи курорти. Актьорският състав вклюва имена от френското и швейцарско кино като Изабел Юпер, Мишел Серо, Франсоа Клюзе, Жан-Франсоа Балмер и др.

Гледайте специалната празнична програма за Цветница по БНТ 1

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър