Сериали Eкшън

Праведен

Добави коментар

От 7 октомври 2010, всеки четвъртък от 22:00 по AXN стартира премиерното излъчване за България на новия екшън-криминален сериал „ПРАВЕДЕН”, носител на номинация от тазгодишното издание на наградите „ЕМИ”.
ПраведенОт 7 октомври 2010, всеки четвъртък от 22:00 в рамките на тематичната „крими вечер” на AXN стартира премиерното излъчване за България на новия екшън-криминален сериал „ПРАВЕДЕН”, носител на номинация от тазгодишното издание на наградите „ЕМИ”.

Райлън Гивънс е роден и отгледан в хълмистите земи на Източен Кентъки. Детството му минава в Харлан, където играе топката, преследва момичета и работи в мините за въглища. 19 годишен, той е твърдо решен да стане щатски шериф. За целта напуска родния си град, като си обещава, че никога няма да се върне обратно.

Праведен
Сега, години по-късно, вече представител на закона, Райлън участва в гангстерска престрелка в хотел в Маями, с което си навлича гнева на своите началници. Наказанието, което му е наложено (или по стечение на съдбата), го изпраща обратно в родния му град Харлан.
Със собствено чувство за справедливост и силна воля, тихият заместник-шериф Райлън Гивънс се бори с призраците от миналото си, когато се завръща в родното си градче в Кентъки, за да въдвори ред и законност.

Праведен

Един от случаите го среща отново лице в лице със стар приятел, който обаче е от грешната страна на закона. Райлън ще трябва да се сблъска и с недовършени сметки с бившата му съпруга и възрастния му баща. Бойд Кроудър е приятел от времето, когато Райлън работи в мините на окръг Харлън, сега обаче е лидер на група за банкови обири. След като Бойд организира избухването на бомба в местната църква, Райлън ще разследва и смъртта на брата на Кроудър, който е застрелян от съпругата си. Освен със случая, Райлън ще трябва да се справи и с усложнения, възникнали благодарение на бившата му жена, която е криминален репортер, както и на баща му, който има криминално минало.

ПраведенСъздатели и продуценти на сериала са Греъм Йост („Пасифик”, „Бумтаун”), Майкъл Динър („Карън Сиско”, „Синовете на анархията”), Сара Тимбърман („Отвлечен”), Карл Бевърли („Отвлечен”) и Елмор Леонард („Ескорт до затвора”). Сериалът е базиран на части от романите на Елмор Леонард „Pronto” и „Riding the Rap”. Първоначално работното заглавие на продукцията на FX Productions и Sony Pictures е било „Lawman”, след което преминава през „Fire in the Hole”, а накрая продуцентите решават да използват заглавието „Justified”/ „Праведен”.
Тимъти Олифант („Умирай трудно 4.0”, „Хвани и пусни”, „Хитмен”, „Всичко или нищо”, „Щети”) умело се превъплъщава в ролята на заместник-шериф Райлън Гивънс, който е съвременен представител на закона в стил „19 век”, в новия сериал „Праведен”, след като вече доказва качествата и уменията си да играе "каубой" в сериала, оригинална продукция на НВО „Дедууд” и в хорър-мистъри трилъра „Лудите”. В „Праведен” участват още познати актьори като Ник Сийърси („Нел”, „Грозната истина”, „Престъпни намерения”, „Безследно изчезнали”), Джоел Картър („Студени досиета”, „Трета смяна”,”Момиче от класа”), Джейкъб Питс („Пасифик”, „21”, „На кръстопът”, „През Вселената”), Ерика Тазъл („Безследно изчезнали”, „Сексът и градът”, „Джерико”, „Трета смяна”), Натали Зеа („Увиснал”, „The Shield. Щитът”, „Безследно изчезнали”), Уолтън Гогинс („Щета”, „Престъпни намерения”, „The Shield. Щитът”) и др.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Праведен

Последният шести сезон на „Праведен” премиерно от 8 декември по bTV Action