Актуално В програмата

Поли Генова, Диляна Попова и Глория Петкова вдъхновени от Историята на прислужницата

Добави коментар

Третият сезон на дистопията „Историята на прислужницата“ е с премиера днес, 6 юли

Третият сезон на дистопията „Историята на прислужницата“, която критично се доближава да съвременната ни реалност по отношение на правата на жените, нарастващия проблем с безплодието и дискусиите за правото на аборт, е с премиера днес, 6 юли. В онлайн стрийминг платформата HBO GO вече са налични първите 3 от общо 13 епизода, като всеки следващ четвъртък ще бъде достъпен нов. Телевизионната премиера е насрочена за юли месец.

 

 

Сериалът, достъпен у нас през HBO, “Историята на прислужницата“ вдъхновява и действа не по-малко емоционално от романа, на който е базиран. Посредните две години жените по света изживяват отново историята на Джун/Офред и нейната борба за равенство и свободен избор да родиш, да бъдеш майка и да отглеждаш децата си в безопасна среда.


Историята на Джун вълнува много жени по целия свят и това се дължи на припознаването на реални проблеми, с които те се сблъскват ежедневно в някое кътче по света. У нас сериалът и посланията му също имат поддръжници, които се обединяват от каузата му за правата на жените. Актрисите и модели Диляна Попова и Глория Петкова, певицата Поли Генова, инфлуенсърът Ирина Денева и кино влогърът Андреа Банда Банда вече отправиха своите послания през профилите си в Инстаграм.

 

Добави описание
 

Диляна Попова: dilyanapopova_official ,,История на прислужницата” е сериал, който истински ме вълнува.. Сценография, костюми, актьорска игра.., велика продукция ! Но малко ме плаши фактът, че нещо подобно започва да се случва и в действителност.. Плаши ме.. Алабама, Мисури, Тенеси.. Не разбирам как е възможно мъже да решават какъв да бъде личният избор на жените. Въобще не разбирам как е възможно наказание за изнасилване, да е по-леко от това за лекар, извършил аборт по желание!? Искрено се надявам тази история да остане само в киното ! Нямам търпение..: скоро...:)!

 

Добави описание

 

Глория Петкова, споделя в поста си-призив: gloriapetkova “The Handmaid’s tale” (“Историята на прислужницата”) е един от най-добрите сериали, които съм гледала последните години. От великолепната кинематография до чудовищната игра на актьорите, това е една история, която те оставя без дъх. На 6-ти юни излиза третият сезон. Няма да навлизам в темите, защо сериалът е толкова реален днес, въпреки, че книгата по която е правен е публикувана през 80-те, а действието се развива в дистопично бъдеще, само ще кажа, че е “а must”!

Добави описание

 

Поли Генова, която от съвсем скоро е и майка, споделя poli.genova: „Историята на прислужницата“ е плашещо истинска. Бих искала да я приемам като антиутопия и това никога да не става реалност. Кара ме да се замисля, особено сега, когато вече самата аз се грижа за един малък човек. Сериалът е спиращ дъха и нямам търпение да видя продължението!
#WakeupBulgaria, 6 юни, can’t wait!  @hbobulgaria  #hbogo #handmaidstale  #resist #nowimawake #momsgotwork

 

Добави описание

 

Всички дами, които се вдъхновяват от посланията на сериала могат да се включат в предизвикателството с хаштаговете #handmaidstale #resist #nowimawake #momsgotwork.

 

Добави описание

 

Първите два сезона и новите епизоди са достъпни в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Действието в третия сезон се развива в 13 серии, като първите три вече са налични в платформата у нас, а нов ще се добавя всеки следващ четвъртък.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Историята на прислужницата

Tрейлър на "Историята на прислужницата" сезон 4

3 филма и 6 сериала по книги в HBO GO за празника на писмеността