Лица Изпълнители

Поли Генова

4 коментара

Работи с бенда на Дани Милев, който през 2007-ма я кани да бъде вокалист във „Вечерното шоу на Азис” по ТВ2, където пее и до момента.
Поли ГеноваПоли Пламенова Генова е родена на 10 феруари 1987 г. в София.

Започва да пее още на 4 години в популярна детска вокална група към Националния дворец на децата. Впоследствие става част от „БОН-БОН” след основаването на вокалната детска формацията през 95-та и така стартира професионалната си музикална кариера.

Гласът ѝ е запазена марка за „БОН-БОН”.
В продължение на шест години Поли е малката водеща на едноименното детско тв шоу. Още по това време Поли Генова вече партнира на големи имена от българската поп сцена като Георги Христов, Йорданка Христова, Нели Рангелова и други. С Нели Рангелова и „БОН-БОН” се явяват на фестивала "Златният Орфей" и заедно печелят специалната награда на БНТ.

През 97-ма Поли заедно с „БОН-БОН” заминава в Беларус, за да участва на международния конкурс "Славянски базар", където детската група получава трета награда.

Това не е първото участие на Поли Генова в българското издание на конкурса „Евровизия”. През 2005-та, като е част от група „Мелъди”, тя достига до финала на музикалното състезание с песента на Борис Чакъров „Открий ме сега”.

Поли завършва НМУ „Любомир Пипков”, специалност кларинет. В момента е студентка по режисура, паралелно със следването си продължава и да пее. Участва като вокалистка в проекта на бТВ - „Велеколепната шесторка”.

Поли Генова

Работи с бенда на Дани Милев, който през 2007-ма я кани да бъде вокалист във „Вечерното шоу на Азис” по ТВ2, където пее и до момента. През миналата година Поли участва и в първото издание на танцовото шоу по бТВ – Dancing stars. Любопитен факт е, че малко след като приема поканата да участва като вокал в бенда, талантливата певица е поканена и за асистент режисьор на шоуто, но отказва, тъй като има вече уговорка.

През всичките тези години Поли Генова не губи връзката си с „БОН-БОН”.
В момента подготвя дебютния си албум заедно със своя продуцент и вокален педагог Рози Караславова, която вече 14 години се грижи за нея и за всички детайли, водещи до успех .   Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Поли Генова

„LAST NIGHT“ на Поли Генова стана най-слушаната българска песен

Хитът на Поли Генова „How we end up“ с пробив в MTV

Поли Генова се завръща ударно на сцената с парчето „How we end up“

Поли Генова представя най-новата си песен на наградите на БГ Радио

Поли Генова е водеща „Българският Топ 40” по БНТ1