Сериали Драми

Поколение на убийци

Добави коментар

„Поколение на убийци“, минисериал в 7 части на НВО, е разказ от първа ръка за това, което младите морски пехотинци от Първи разузнавателен батальон – „върха на копието“ на американските военни сили, преживяват в Ирак.
Поколение на убийциGeneration Kill, САЩ, 2008


минисериал в 7 части на НВОреж. Саймън Селан Джоунс

Участват: Александър Скарсгард, Джеймс Рансън, Старк Сендс, Лий Тарджесън, Джон Хуертас

„Поколение на убийци“, минисериал в 7 части на НВО, е разказ от първа ръка за това, което младите морски пехотинци от Първи разузнавателен батальон – „върха на копието“ на американските военни сили, преживяват в Ирак.

Базиран на документалния роман със същото име на Ивън Райт, журналист, скрит в първия Humvee (американски военен джип) на втори взвод на Първи разузнавателен батальон, минисериалът пресъздава в детайли първите седмици на военната кампания от гледна точка на хората на бойното поле: офицерите от морската пехота и батальонните командири, които водят войниците към Багдад.
  • Поколение на убийци, втора част: Люлката на цивилизацията
GENERATION KILL PART 2: THE CRADLE OF CIVILIZATION

Заедно с останалата част от Първа разузнавателна дивизия, Браво нахлува на север към Насирия, където сродната им рота Алфа усеща за пръв път вкуса на битката в схватка с иракски сили извън града.

Подтикван от нетърпеливия генерал-майор Mатис (Робърт Джон Бърк), Ферандо дава заповед Браво да пресече Ефрат през следващата нощ, но те влизат в Nasiriyah през деня, преминавайки през града с възможно най-малко стрелба, като се изключи стрелбата на водещия взвод 3 „Капитан Америка” Мак Гро (Eрик Ненингер) по празна кола. Напредвайки на север към Месопотамия – „Люлката на цивилизацията” – Браво продължава да изостава след другите роти, отчасти поради погрешен завой, за който команда дава командирът му, капитан “Енкино Мен” Шветже (Брайън Патрик Уейд), който хвърля вината върху Колбърт. Спорейки за това, докато останалите водят битката, ротата най-после „оживява” в яростна, но успешна схватка в Al Gharraf, по време на която Тромбли отбелязва първия си убит. Въодушевена и сравнително невредима, ротата празнува победата, въпреки рефрена на сержант Джон Сикста (Нийл Джоунс) „да поддържат добрия вид” и да обръснат всички мустаци.
Говорейки за успехите през деня, Ферандо признава, че най-много се страхува не от сраженията с иракчаните, а от това да не направи нещо, което неговият генерал няма да одобри. За една нощ той няма да се страхува от това.
  • Поколение на убийци, трета част: По допирателната GENERATION KILL PART 3: SCREWBY
Оцелял след първото изпитание в сражение, Браво напредва, очаквайки заповеди за нова разузнавателна мисия. Виждайки селце край пътя, ротата наблюдава с ужас и не вярвайки как военна боева група обстрелва и унищожава селото.
Изпълнявайки нова заповед, Браво тръгва към града Ar Rifa, където Фик се опитва да поеме контрола върху опасна ситуация, създадена от “Енкино Мен”, който иска позволение за артилерийски удар върху фантомна RPG група.

След като ротата Aлфа обстрелва града, Ферандо издава нова, по-важна заповед: да напреднат 40 километра и да превземат летището, контролирано от Иракската републиканска гвардия и защитавано с танкове. Пътуването се забавя, когато продоволствен камион е ударен от приятелски огън на резервисти, което принуждава Ферандо за заповяда да бъде изоставен. Разтревожен от бавното напредване на Aлфа пеша и нуждаещ се от разузнаване преди английските парашутисти да ударят летището, Ферандо заповядва Браво да пътува през нощта до мястото, отнасяйки се към всички иракчани като с врагове. Тромбли взема заповедта присърце и стреля, по-късно откривайки, че е ранил две иракски момчета и техните камили. Браво приключва завземането на летището без убити и ранени, въпреки че „Капитан Америка” прави всичко възможно да направи негодни изоставените хангари и заповядва невъзможен удар върху няколко отдалечени цивилни колиби. Ранените от Тромбли момчета са внесени в палатката на Ферандо от доктор Брайан (Джоуна Лоутън) и водачите на екипи, които се надяват, че ще могат да бъдат прехвърлени в част за ранени. След като изтъква убедителни причини, поради които евакуирането е невъзможно, Ферандо в края на краищата одобрява искането. Казва на Tромбли, че трябва да се приготви за разследване, но изразява загриженост само за съдбата на Колбърт, който беше заповядал да се стреля.


  • Поколение на убийци, четвърта част: Комбат Джак
Generation Kill - Part 4: Combat Jack

Бързайки да завземе летището, Първа разузнавателна сега е с мили пред останалата част от Американските сили и има малко време за почивка и прегрупиране. Изоставеният продоволствен камион е разграбен и повреден и ротата преминава на едно ядене дневно. След като изразяват тревогата си пред командира, на Aлфа се дава различна мисия: да открият тялото на пленен морски пехотинец, убит в Ах Шатра, което се отменя при пристигането обучена от CIA войска от Борци за иракска свобода, която по-късно също така бързо напуска.

Междувременно Браво напредва на север, прочиствайки селца и изправяйки се пред силен огън. По пътя Тромбли има възможност да поправи поне малко грешката си в очите на своите събратя морски пехотинци. Докато Aлфа навлиза в Ах Шатра, Браво изгражда барикада извън Ал Хаи.

Мъжете обсъждат правилния начин за спиране на коли, но е трудно да се определи границата между това да бъдеш внимателен и да се подложиш на риск. Браво се оттегля със завръщането на Aлфа, задавайки повече въпроси за мисията си Ах Шатра от отговорите, които си дадоха.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Поколение на убийци