Кино

По действителен случай "Двойник на дявола"

Добави коментар

"Двойник на дявола" с участието на Доминик Купър, по действителния случай на Латиф Яхия, премиера 27 януари 2012.
"Двойник на дявола" с участието на Доминик Купър, по действителния случай на Латиф Яхия, премиера 27 януари 2012.

Създаден по завладяваща и невероятна истинска история за пари, власт и пищно декадентство, “ДВОЙНИК НА ДЯВОЛА” на “Лайънсгейт” ни отвежда на напрегнато пътешествие в беззаконието на едно място, където властват екстремни явления и насилие – Багдад през 1987 г.

Призован от фронта в двореца на Саддам Хюсеин, лейтенантът от иракската армия Латиф Яхия /Доминик Купър/ е поставен в най-висшите ешелони на “кралското семейство” със задача да стане дубльор на сина на Саддам, прословутият “Черен принц” Удай Хюсеин /също Доминик Купър/ - безразсъден, садистичен и разюздан младеж с неутолим глад за секс и изстъпления.

Животът на Латиф, както и този на близките му е заложен на карта и той трябва да се откаже завинаги от предишната си самоличност и да се научи да ходи, говори и действа като Удай. Лейтенантът се оказва напълно неподготвен за ужасите в живота на принца, белязан от психозата и наркотиците, в който изобилстват бързите коли, лесните жени и импулсивното насилие. С един грешен ход, който може да му струва живота, Латиф създава интимна връзка със Сараб /Лудивин Сание/, прелъстителната любовница на Удай, която е преследвана от свои собствени тайни.

При перспективата от война с Кувейт и заплахата бандитският режим на Удай да съсипе всички, Латиф осъзнава, че бягството от бърлогата на дявола може да бъде осъществено само на възможно най-високата цена.


С вълнуващото изпълнение на Доминик Купър /”Метаморфози”, “Мама миа”/ в двете роли – на Латиф Яхия и Удай Хюсеин, “ДВОЙНИК НА ДЯВОЛА” е динамична и смразяваща адаптация по автобиографичния роман на Латиф Яхия, описваща самотната и мъжествена борба на един човек да оцелее сред корупцията и бруталността в гнездо на пепелянки.

Режисьор на филма е Лий Тамахори /”Не умирай днес”, “Трите хикса 2: Следващо ниво”/, а сценарист е Майкъл Томас /”Бекбийт”, “Скандал”/.

Премиерна дата: 27 януари 2012


Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Двойник на дявола