Актуално В програмата

"Пласидо Доминго – Кралят на операта" в "непознатиТЕ" по bTV

Добави коментар

"Пласидо Доминго – Кралят на операта" е най-новият филм от документалната поредица "непознатиТЕ" по bTV, който ни среща отблизо с един от най-великите оперни изпълнители на нашето време.

"Пласидо Доминго – Кралят на операта" е най-новият филм от документалната поредица "непознатиТЕ" по bTV, който ни среща отблизо с един от най-великите оперни изпълнители на нашето време.

Екипът на поредицата интервюира Доминго в Берлин, дни преди Kралят на операта, както го наричат много световни медии, да пристигне за първия си концерт у нас на 14 февруари.

Вокалният репертоар на Доминго включва 140 роли. Изпял е всички най-значими тенорови партии, написани в световната история на операта. Сред едни от най-завладяващите му изпълнения са тези на Отело от едноименната опера на Верди, на Дон Хосе от "Кармен” на Бизе, на Кавардоси от “Тоска” на Пучини.

"Oтношението ми към ролите, които съм изпял може да се сравни с отношението на родителите към децата в големите семейства. Ако имат десетина деца, ще им бъде много трудно да определят кое е най-доброто. Аз съм много щастлив от този голям репертоар и от факта, че на моята възраст все още мога да изпълнявам тези роли”, споделя известният тенор пред камерата на "непознатиТЕ”.

За него световноизвестният диригент Зубин Мета казва: "Той е може би най-великият певец на 20 век. Защото той е пеещ актьор, той е играещ музикант, той е музикант, който пее. Това е разликата между него и всички останали."

Зад гърба си Пласидо Доминго има 50-годишна кариера на върха на славата. Изявявал се е на най-престижните оперни световни сцени, а днес на 73-годишна възраст продължава да експериментира и да завладява нови музикални територии. Както изглежда, плановете му за бъдещето не предвиждат почивка:

"Музиката е моята голяма страст. Тази страст ме зарежда и ми дава много енергия", споделя още Доминго.

В интервюто си за непознатиТЕ, Доминго се връща още в детските си години, разказва за предизвикателствата пред големите изпълнители, за любимите си роли и композитори, за работата си с българските си колеги.

Филмът "Пласидо Доминго – Кралят на операта" ще бъде излъчен в две поредни части на 2 и 9 февруари (неделя) от 12:30ч по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Пласидо Доминго , НепознатиТЕ

На 6 и 7 юни филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Тайните връзки на Рьорих, Дънов и Людмила Живкова в НепознатиТЕ по bTV

„НепознатиТЕ“ се завръщат с 10-ти юбилеен сезон

bTV отбелязва 85-ия рожден ден на голямата Татяна Лолова с филм в „НепознатиТЕ“

Соня Йончева, един от гласовете на 21-и век – две поредни недели в „НепознатиТЕ“

В програмата:

06:00 18.01.2021
Тв програма БНТ 1
Денят започва сутрешен блок с Христина Христова