Филми Драми

Питай прахта

Добави коментар

Лос Анджелис е град-мечта, където хората ходят, за да осъществяват именно мечтите си за пълноценен живот. С настъпването на Голямата депресия в Америка през 30-те, Лос Анджелис също не е пощаден.
Ask the Dust, САЩ, 2006

Жанр: драма

Режисьор: Робърт Тауни
Участват: Колин Фарел, Салма Хайек, Доналд Съдърланд, Ейлин Аткинс, Джъстин Кърк
Лос Анджелис е град-мечта, където хората ходят, за да осъществяват именно мечтите си за пълноценен живот. С настъпването на Голямата депресия в Америка през 30-те, Лос Анджелис също не е пощаден. На този фон от безработица и борба за оцеляване младият Артуро Бандини (Колин Фарел), първо поколение италиански имигрант, иска да направи кариера. Неговите мечти са да се наложи като писател и да се ожени за красива блондинка.

Един ден той се запознава с мексиканката Камила Лопес (Салма Хайек), която също като него има ясна представа какво иска от живота си. Целта ѝ е да си намери богат бял мъж, който да ѝ осигури охолен живот, но междувременно работи като сервитьорка. Истинското ѝ желание е да даде на бъдещите си деца възможността да живеят по-добре от нея самата.

Оставили представите за партньора си настрана, Артуро и Камила започват бурна връзка във времена, в които обществото заклеймява отношенията между двете различни раси. Ползвайки за муза за новелите си домакинята Вира (Айдин Мензел), която е еврейка, Артуро все повече разбира, че расизмът в Америка е по-страшен и от война. Напътстван от възрастния си съсед Хелфрик (Доналд Съдърленд), той осъзнава, че човек трябва непрекъснато да се бори за това, в което вярва. Всичко по темата вижте в potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Питай прахта