Актуално В програмата

Петима мъже и пет жени влизат в Топ 10 на „MasterChef“

Добави коментар

Пълно равноправие между половете постигна „MasterChef“ по bTV, след като петима мъже и пет жени влязоха в Топ 10 на най-добрите хоби-готвачи.

Към титлата и приза от 100 000 лева от талантливите дами продължават Виктория Капитонова, Нела Тинчева, Цветелина Томиъм, Мария Жекова и Мая Вожничко-Косак. От мъжете журито селектира Стилиян Желязков, Константин Таквор, Мартин Банков, Теодор Колев и Александър Петров.

Само на косъм от Топ 10 отпаднаха две атрактивни участнички. По време на стрес теста блогърката и веган Анна Стойкова разочарова със сух, твърде солен омлет от аспержи с бъркани яйца от тофу и напусна шоуто.

„Въпреки че си тръгвам и за миг не съжалявам, защото успях да покажа, че растителната храна може да бъде и вкусна, и красива“, каза тя, след като свали престилката си.

Традиционната испанска паеля пък препъна бесарабската българка Лидия Петкова. Преводачката сбърка при избора на ориз и забрави ароматния шафран, придаващ автентичен вкус на ястието. Критиката на журито обаче не помрачи настроението й.

„Тръгвам си с добри чувства. „MasterChef“ е преживяване, което ме подмлади, накара ме да се чувствам жива и енергична“, заяви тя.

Едно лично признание добави още позитивни емоции в шоуто. Родената в Сирия, но живееща от години в България Мая обяви, че е бременна в четвъртия месец. Радостната новина беше посрещната с аплодисменти от конкурентите й, а Chef Петър Михалчев предложи Chef Андре Токев за кръстник на бебето.

Голяма изненада за хоби-готвачите се оказа и съдържанието на кутиите. В тях участниците откриха 13 различни продукти в жълто - масло, мед, стафиди, лимон, царевица, полента, ябълка златна превъзходна, френско петле, картоф, жълт морков, жълти домати, амстердамско зряло сирене и златни листчета, с които да създадат кулинарен шедьовър за златен медал. Рентиерът Александър вдигна летвата с френско петле върху полента с царевични кексчета и картофено пюре, и приятно изненада журито, като представи пилешкото филе под формата на домат.

„Моята тактика в кухнята е врагът да не знае какво мисля и на какво съм способен“, обобщи той.

Емоционалният стрес се повиши, след като претендентите за титлата бяха изправени един срещу друг в кулинарни дуели и всеки трябваше да покаже превъзходство над съперника си. А напрежението колуминира в изключително труден master клас, воден от виртуозния Chef Итамае Нодзоми Фурутани, официален готвач в резиденцията на японския посланик в България. Домакинята Цветелина, която е прекарала няколко години от живота си в Азия, и шофьорът Мартин, трябваше да повторят приготвените от специалния гост традиционни японски пролетни ястия, в които основни герои бяха лавракът и уханните листа от сакура. Опитът на Цветелина с екзотичната кухня не ѝ помогна. Мартин се справи по-добре с японското предизвикателство и получи Master-престилката.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Мария Жекова e новият MasterChef на България

Стартира битката за големия финал в „MasterChef“

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

Хоби-готвачите в „MasterChef“ се борят за място на полуфинала

Цветелина Томиъм напусна „MasterChef“