Филми Драми Филми Трилъри

Петата власт | The Fifth Estate (2013)

Добави коментар

История за австралиеца Джулиън Асанж и неговия партньор Даниел Домшейт-Берг, които - преди да привлекат вниманието на медиите към себе си - работят като наблюдатели и анализатори на световните събития.

  • Жанр - биографичен, драма, трилър
  • САЩ, Индия, Белгия
  • 2013

История за австралиеца Джулиън Асанж и неговия партньор Даниел Домшейт-Берг, които - преди да привлекат вниманието на медиите към себе си - работят като наблюдатели и анализатори на световните събития. Техни работодатели са привилегировани и богати хора от различни краища на света. Първоначално разполагащи с ограничени средства, Асанж и Берг създават интернет платформа, която позволява на анонимни източници да разпространяват строго секретна информация за действията на правителства и правителствени организации.

Но след създаването на сайта "Уикилийкс", Асанж и Берг попадат на конфиденциални документи на американското правителство, които бързо привличат вниманието на целия свят. Противоречивата тема залива световните медии, а продължаващите разкрития постепенно обтягат отношенията между Асанж и Берг. Скоро двамата стари приятели се обръщат един срещу друг и едновременно с това стават жертви на собствената си амбиция и медийна популярност.

Режисьор - Бил Кондън

Актьори - Бенедикт Къмбърбач, Даниел Брюл, Карис ван Хаутен, Дейвид Тюлис, Дан Стивънс, Алисия Викандер и др.

Всичко по темата вижте в potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Петата власт