Освен любовта към храната, новите лица на „Бон апети” – Лора и Стоян, имат и още една обща страст – пътешествията. Подготовката преди старта на предаването отведе двамата готвачи и екипа на предаването на гръцкия остров Самотраки – достатъчно диво, неизвестно и интересно място, което позволява да избягаш от стреса на всекидневието и да се съсредоточиш върху един нов и нео бичаен проект.
По това време на годината островът се обитава от около 2 - 3000 местни жители, безброй кози и една шепа туристи – Лора, Стоян, екипът на предаването, едно английско семейство и двама младежи, които подготвят поредния августовски рейв фестивал. Местните разказаха, че миналата година партито е събрало повече 12 000 човека и е прогонило козите високо в планината Фенгари.
Пътуването се превърна в приключение, което си заслужава да бъде разказано. През първата седмица зрителите на „Бон апети” ще могат да гледат части от странната гръцка авантюра на Лора и Стоян. Това, което камерите не запечатаха, е невероятно милото отношение на жителите на Самотраки към двамата водещи и екипа, дребен спор между оператор, режисьор и гранични полицаи с тъмни очила за това колко губи предаването от липсата на кадри от пристанището, едно сафари с пикап, пълен с маслинови клонки, голямото търсене на прясно козе месо по време на пости, невероятната красота на острова дори и при лошо време, една затънала в пясъка кола и голямото бутане, уникалният вкус на храната, която Лора и Стоян готвеха при екстремни условия.
От 11 април зрителите на „Бон апети” ще могат да открият едно великолепно място, запазило непокътната красотата и разнообразието на природата си, ще надникнат в истинска местна къща, ще разберат какво може да се готви с пепел от огнище. Ще научат, че чревоугодникът не познава трудности... Ще се убедят, че Лора и Стоян могат да превърнат всяко място в кухня, ще видят някои интересни интерпретации на познати гръцки рецепти...