Актуално В програмата

Паметник на кенефтурата в „Отечествен фронт”

Добави коментар

В първата събота на ноември „Отечествен фронт” ще покаже филм за една къща и нейният собственик, който тридесет години колекционира кравешки екскременти в двора си.
„Когато дълго време живееш в кенеф, преставаш да различаваш кафявия цвят.” – това казва Мартин Карбовски и показва една къща, чийто собственик с години не е почиствал двора си от кравешките екскрементиВ първата събота на ноември социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще покаже филм за една къща и нейният собственик, който тридесет години колекционира кравешки екскременти в двора си. „Искате ли да убиете съседа си?” – пита Мартин Карбовски. – „Съседът ви вдига шум, мирише лошо или не плаща общите разходи? Все още не го убивайте, защото винаги има по-лошо. Кое може да е по-лошо от вашия съсед?... Днес ще видите точно това – една къща, за която трябва да благодарите, че не се е паднала до вашата къща!... Ако имате нужда от несметни количества тор, идете в Злати трап и изринете двора на бай Георги! Той няма да го направи до смъртта си. Нещо повече - бай Георги ще умре в тези лайна в двора си и постепенно ще се разтвори, защото както знаете от учебниците съдържанието на лайна е високо киселинно. Бай Георги ще се разтвори, но няма да изчезне ужасната българска идея едни да искат да им е чисто, други да серат на главите им.”

В с. Злати трап, Пловдивско Георги Русаков отглежда в двора си крави, чието мляко продава в Пловдив. Дворът му никога не е почистван. Краката на кравите затьват до коленете, а виметата им се влачат по собствените им екскременти. И това е метафора на целия български преход - години наред ние се изхождаме там, където живеем и не си почистваме изпражненията, а газим до коленете в тях...

Съседите на този човек потърсиха съдействието на медиите. Оказа се, че в цялата страна няма сила, която да принуди този човек да почисти двора си. През улицата единият съсед е засадил палми и борчета, а на три метра от тях тече река от нечистотии.

„Собственикът на 6 мегатона лайна в село Злати трап не се появи цял ден!” – разказва Мартин Карбовски. – „Той продава на пловдивчани мляко от цицките на кравите, които плуват в онази смес, чийто мирис слава богу не усещате. Но ние решихме проблема! Като не можем да убием съседа бай Георги, искаме да купим къщата му. И съвсем нямаме благородни намерения да я почистим. Искаме да направим музей на недвижимата българска гадост, с която нито един поробител и нито един Левски не може да се справи. Музей на днешния българин и прилежащата към него държава. От паметника на културата в София, до паметника на кенефтурата в Злати трап. Недвижимата българска гадост е около вас – тя прелива от вашия съсед към вас и ви мокри с нещо, което ви влиза в устата и има солен вкус...

къщата на съседа

Дали съседът ви тормози с лайната си, с шума си, с незаинтересоваността си, дали си плаща парното, дали е почистил пред вратата си – това не е ваша работа. Единственото, което може да се направи като отпор на такива съседи е и ние да започнем да серем пред вратите им. Или в асансьора. Или под прозореца. Така всичко си идва на мястото!”

„Отечествен фронт”, събота, 1 ноември 2008 г., 18:15 по Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”