Филми Драма-комедии

Пач Адамс

Добави коментар

При все че Робин Уилямс успява да демонстрира уникалния си комедиен талант дори и в най-драматичните роли, “Пач Адамс” е един от онези редки филми, даващи му шанса да изиграе запомнящ се персонаж, който е едновременно наивен и сериозен.

Patch Adams, 1998, САЩ
Комедия-драма, 110 минути

Режисьор: Том Шедиак
В ролите: Робин Уилямс, Даниъл Лондон, Моника Потър, Филип Сиймур Хофман
Сценарист: Стийв Одекърк
Музика: Марк Шеймън

Пач Адамс / Patch Adams

Пач Адамс е медик, който лекува пациентите си само със смях. Решението да стане доктор той взема по време на престоя си в приют за душевноболни, където се лекува от депресия. Пач Адамс вижда, че хората страдат от самота и скука, а за тях няма хапчета. Той използа нетрадиционни подходи, защото вярва, че трябва да се лекуват хората, а не от болестите.

Пач Адамс / Patch Adams

Тази приятна комедия е създадена върху реалната биография на лекар, чиито нетрадиционни методи не само намират последователи, но се оказват и твърде ефективни. В основата на филма е заложена простата мисъл, че трябва да се отнасяме човешки с пациентите, ако искаме да победим техните болести. Всъщност, тъкмо тази идея изразява една оптимистична визия за човека в съвременния свят, раздран от конфликти и изблици на насилие. Заразяващ е мекия хумор на авторите на творбата, както и отличното изпълнение на Робин Уилямс в централната роля. Иначе филмът е традиционен като разказ и едва ли ще зарадва ценителите на киноизкуството с някакви по-интересни художествени търсения.

Пач Адамс / Patch Adams

При все че Робин Уилямс успява да демонстрира уникалния си комедиен талант дори и в най-драматичните роли, “Пач Адамс” е един от онези редки филми, даващи му шанса да изиграе запомнящ се персонаж, който е едновременно наивен и сериозен. Той е идеалният избор за ролята на реалния д-р Хънтър “Пач” Адамс. Пач вярва с цялото си сърце в лечителната сила на смеха, което прилага постоянно върху всевъзможни пациенти въпреки възраженията на утвърдени лекари.
Пач Адамс / Patch Adams
2 номинации за “Златен глобус” ’98 – за най-добра комедия и комедиен актьор на Робин Уилямс.
Номинация за “Оскар” за музика към комедия на Марк Шейман
.
 

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Робин Уилямс , Пач Адамс

Отиде си Робин Уилямс