Актуално В програмата

Отказът на българите да създават поколение – тази събота в „Карбовски: Втори план“ по bTV

Добави коментар

След силния отзвук от първи епизод, Мартин Карбовски представя на зрителите на bTV втора част от най-страшния си проект, озаглавена „Демография 2: Отказ“ тази събота във „Втори план“ по bTV.

След силния отзвук от първи епизод, Мартин Карбовски представя на зрителите на bTV втора част от най-страшния си проект, озаглавена „Демография 2: Отказ“ тази събота във „Втори план“ по bTV. Поредицата има две издания, в които Мартин Карбовски поставя фокус върху бързото стопяване на българската нация, изчезващите училища и отказа на българите да създават поколение.


Вторият епизод е посветен на онези българи, които съзнателно и по своя воля избират да нямат деца. Онези, които смятат собственото си бъдеще и развитие за по-важно от това на държавата си или които не искат да обричат потенциалното си поколение на същата тази държава. „Народът не ще да произвежда народ,“ казва самият Карбовски.


„Демография 2: Отказ“ показва няколко човека – момичета, мъже и жени, които аргументират своя отказ. И авторът задава своя най-логичен въпрос: „Защо никой не говори за „слона в стаята“? За абортите? За циганите? За егоизма? За богатите с едно и бедните с десет деца? Защо мълчим, докато умираме?“


Карбовски разговаря със статистика проф. Трендафил Митев, който твърди, че ако се запазят сегашните темпове на стопяване на нацията, през 2050 в България ще има два милиона българи, два милиона роми и един милион етнически турци.


Карбовски вярва, че всеки има основателна причина да откаже да има деца. Все пак той се съгласява с меннието на проф. Митев, че ако нещата тук започнат да се оправят, ако има съзнателни политики, които първо да направят България привлекателно и спокойно място за живот, а в следствие на това хората да искат да имат деца (повече от едно) и част от избягалите да поискат да се върнат, нещата могат и да се получат.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Карбовски: Втори план

Лили Иванова разкрива нова продукция и ново амплоа в предстоящото издание на „Карбовси: Втори план”

Лили Иванова - ексклузивно пред Карбовски по bTV

Откровено в „Карбовски: Втори план“: Историята на кандидат-кметицата от Диана Габровска

„Карбовски: Втори план“ с нов сезон

Три проекта за децата на България в „Карбовски: Втори план“ през юни