Архив Отечествен фронт

“Отечествен фронт” вади от фризера призрака на един случай - събота, 19 февруари

Добави коментар

“Отечествен фронт” вади от фризера призрака на един случай. “Един министър прочете как едни доктори говорят за един свой пациент: “...в кофа ли да го давиме...” – разказва Мартин Карбовски.
“Отечествен фронт” вади от фризера призрака Тази събота, 19 февруари, социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” вади от фризера призрака на един случай. “Един министър прочете как едни доктори говорят за един свой пациент: “...в кофа ли да го давиме...” – разказва Мартин Карбовски. – “Ставаше дума за бебе, което не искаше да умре веднага и създаде грижи на правителството, докторите и родителите си.

Основният въпрос е дали бебето е родено живо. Всичко това, което знаете сочи, че то е било живо – иначе нямаше да го давят в кофа.
Но има една експертиза, която твърди, че е било мъртво. Това обаче не е най-важното... Тази история не е това, което досега знаете за нея.”

Родителите на бебето - 17-годишната Боряна и 24-годишния Стефан - отказват да дават интервюта от страх, че никога повече няма да получат адекватна медицинска помощ. Още повече, че такава вече им е отказвана – от великотърновска докторка, която ги изгонва от кабинета си, след като ги разпознава. И двамата вярват, че бебето им е било живо...
“Отечествен фронт” потърси и докторите - тяхното мнение. След репликата за кофата вода е редно някой да каже какво е искал да каже. Няколко пъти екипът ходи до Горна Оряховица. Но когато в България има проблем, никой не иска да говори за него.  Колкото по-голям е проблемът, толкова по-твърдо става мълчанието, вратите се заключват, а случайни пациенти, изказали мнението си пред камерите, се заплашват с отказване на лечение...

“Отечествен фронт” вади от фризера призрака “Който дава интервю, няма да бъде лекуван!...  Заради това направихме този филм.” – коментира Карбовски. – “У нас, когато хората имат проблеми с някого, те се страхуват проблемите да не станат повече. У нас хората са идиоти – тях така и така не ги лекуват както трябва, така че преспокойно могат да си кажат истината. Аз обичам докторите и всеки, който има власт – такива хора най-добре знаят каква овца е българинът. Страхлива като заек овца. “Който дава интервю, няма да бъде лекуван!” – това дали наистина може да го е казала лекарка!? Може и да го е казала...

Трайте си! Каквото и да ви се случи – трайте си! Ако не си траете пред кмета – няма да вземете дърва. Ако не си траете пред полицията – няма да дойдат да ви защитават. Ако не си траете в училище, ще забравят да ви учат. Въобще, трайте си! Само дето не забелязвате, че докато си траете нито кметът е кмет, нито полицията е полиция, нито здравеопазването е здравеопазване, нито даскалото те учи на нещо. Но вие си трайте. Днес заради това, че е говорила пред нас, Боряна няма да бъде лекувана във Велико Търново и околностите. Ето затова българите най-често си пожелават здраве. Здраве да е! Трайте си! После плачете и псувайте и чакайте да дойде телевизията. Ако поне малко обичахте истината, трябваше да знаете, че тя ще ви освободи. Но преди това трябва да ви вбеси.”

”Отечествен фронт”, събота, 19 февруари 2011 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт , Мартин Карбовски

Косьо Филипов ще води предаването на Мартин Карбовски

Плевенчанката Зара: Гордея се, че снимах "катерицата си"

Мартин Карбовски и Косьо Филипов с ежедневно предаване Дневен ред по TV7

Забавна, красива, хаплива и музикална новогодишна програма по ТВ 7

Карбовски в ефира на TV7