Сериали Теленовели

Островът на любовта

Добави коментар

Островът на любовта: Жайме /Жайме Валенте/ и Беатриш /Беатриш Мачадо да Камара/ се познават от деца. Той е син на бедни земеделски работници, а тя е наследница на богато семейство с титла. Младите хора се срещат тайно, защото се боят, че семейство Мачадо да Камара ще се противопостави на тяхната връзка, което и става.
Island of love 2009 Португалия

Теленовела


В главните роли: София Алвеш  Марко Д'Алмейда  Жоана Солнадо  Елиза Лижбоа  Антонио Капело  Елена Лауреано и др.

Режисьори: Антонио Мора Матош, Карлош Данте, Жозе Мануел Фернандеш

Сценаристи: Мария Жоао Мира, Диого Орта

Островът на любовта

  • Сао Мигел преди 30 години
Жайме /Жайме Валенте/ и Беатриш /Беатриш Мачадо да Камара/ се познават от деца. Той е син на бедни земеделски работници, а тя е наследница на богато семейство с титла. Младите хора се срещат тайно, защото се боят, че семейство Мачадо да Камара ще се противопостави на тяхната връзка, което и става. Жайме и Беатриш решават да избягат с товарен кораб за Канада. Но семейство Мачадо да Камара разкрива плановете им за бягство и заплашва Беатриш, че Жайме ще бъде хвърлен в затвора, щом стъпи на суша по обвинение в отвличане на малолетна.

Островът на любовта


Жайме заминава сам за Канада с идеята Беатриш да отиде при него, когато стане пълнолетна. Двамата си пишат писма, пълни с мечти и планове за бъдещето. Но писмата не стигат до получателите си и всеки от тях е убеден, че другият го е забравил. Месеци по-късно Беатриш е посетена от млада жена, която твърди, че очаква дете от Жайме и така тя се убеждава, че любовта ѝ е предадена.

Зад тази интрига стои Енрике /Енрике Медейрос/, съсед и ухажор на Беатриш. Именно той е разкрил плановете за бягството на Жайме и Беатриш и пак той е платил на момичето да излъже за бременността. Желанието му е да се ожени за Беатриш и е способен на всичко, за да постигне целта си. Но не успява, защото Беатриш се омъжва за друг.

Островът на любовта


Жайме очаква новини, които не пристигат, но научава за сватбата на Беатриш. На розовите му мечти е сложен край, но не и на решимостта му да успее в живота. Той работи усилено, за да го постигне и натрупва богатство. Оженва се за момиче имигрантка и създава семейство с нея.

Беатрис и Жайме се заклеват да погребат миналото. Но не знаят, че много години по-късно миналото ще се върне, за да ги преследва...
  • Днес
По ирония на съдбата Жайме и Беатриш разменят позициите си. Сега той е много богат. Компанията му, която внася продукция от Азорските острови се разраства и успешните инвестиции му позволяват да изгради финансова империя. Междувременно жена му е починала и той се жени повторно. Живее в Канада с втората си съпруга Мадалена /Мадалена Валенте/, дъщеря й Мафалда /Мафалда Браун/ и с двете си деца от първия брак Томе /Томе Валенте/ и Мигел /Мигел Валенте/.

Островът на любовта


Томе е наследил трудолюбието и решителността на баща си, защото някой ден ще заеме мястото му като шеф на компаниите. За целта той учи усилено и получава отлични оценки.

За разлика от него Мигел е безразсъден, упорит и влюбен във всичко, което прави. Той е с душа на артист, проявява любопитство към всичко ново и неизвестно, а бизнесът го отегчава. Предпочита да го остави на брат си, а междувременно учи, за да стане режисьор на документални филми.

Островът на любовта


Но Мадалена мисли за бъдещето. Омъжила се е за Жайме заради парите му. Тя е красива и изискана, но себична и лицемерна. Прави всичко, за да извлече финансова полза от брака си и ощетява двете си доведени деца в полза на дъщеря си Мафалда. Мафалда под влияние на майка си, която я манипулира, е станала надменна, упорита и повърхностна. Мечтае да се омъжи за богат мъж, за да си осигури живота, на който е свикнала.

Островът на любовта


Докато Жайме забогатява, семейство Мачадо да Камара пропилява богатството си заради лоши инвестиции и безсмислено охолство. От някогашните процъфтяващи имоти сега са останали няколко ферми, които едва оцеляват. Основните им приходи са от реколтата и от фабриката за чай, която все още изнася продукция за целия свят. Но печалбите едва покриват разходите им и семейството е затънало в дългове.

Овдовялата Беатриш е изправена пред банкрут. Именно тя управлява чаените плантации и фабриката. Живее в имението Носа Синьора да Пас заедно с майка си Мария Амелия /Мария Амелия Мачадо да Камара/ и трите си дъщери – Клара /Клара Мачадо да Камара/, Моника / Моника Мачадо да Камара/ и Мариана / Мариана Мачадо да Камара/.

Техните арендатори Сиприано /Сиприано Формига/ и Бенвинда /Бенвинда Формига/ също живеят в имението. Те са родени там и остават в него, като делят добрите и лошите времена със семейството. Сиприано е бил дясната ръка на Алваро Мачадо Да Камара и след смъртта му е поел отговорността за имението. Той е предан на Мария Амелия, както е бил на съпруга й, и защитава интересите на семейството като свои. За разлика от него Бенвинда не е склонна да угажда на капризите на старата дама и има остър език.

Беатриш е единствената, която е загрижена за бедственото финансово положение на семейството, докато Мария Амелия живее в друго време и в друг свят.
Беатрис е самотна в борбата си да избегне разорението и до момента успява да скрие истинското положение от дъщерите си, които живеят в блажено неведение за трудностите.

Най-голямата Клара живее в Лисабон и в чужбина, като рядко посещава дома на майка си. Тя търгува с произведения на изкуството с галерии по цял свят. Има неспокоен и непокорен дух. Иска да бъде господарка на съдбата си, защото знае тъжната история на майка си и не желае да се обвързва с мъже, за да не страда като нея.

Моника е втората дъщеря на Беатрис. Работи като стюардеса в авиолинии САТА и често отсъства от дома. Тя е най-практичната от трите сестри – черта, която е наследила от баща си.

Най-малката дъщеря е Мариана. Тя е израснала в имението и рядко го напуска още от детските си години. Тя е природна стихия, необработен диамант. Смятат я за прекалено срамежлива. За нея единственото, което съществува, е идеалният и недосегаем свят, в който живее и в който не допуска никой друг. Поне докато не среща Мигел, но за това по-късно.

Така живее Беатриш – в борба с разорението. Докато Жайме е постигнал всичко, което е искал в живота си. Или почти всичко. Единственото, което му липсва, е любовта на Беатриш. Сега омразата, която изпитват един към друг, е по-голяма от океана, който ги разделя.

И когато всичко изглежда на мястото си, се случва невъобразимото...

Островът на любовта


Жайме решава, че е време да се върне на Азорските острови и да управлява бизнеса си оттам. Иска да покаже на всички и най-вече на Беатриш, че е успял в живота, че бедното момче, което е презряла, сега е собственик на империя. От доста години той инвестира в Португалия.

Именно той е купил анонимно земите, които семейството на Беатриш е било принудено да продаде. Сега Жайме се готви да купи банката, която държи ипотеките на имотите им и на фабриката за чай. Томе и останалите членове на семейство Валенте не са съгласни с решението на Жайме да се върне в Португалия, но той е непреклонен.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Островът на любовта