Актуално bTV Репортерите

Оръжейният бизнес на прицела на bTV Репортерите

Добави коментар

Тази събота bTV Репортерите ще покажат какво се случва в най-чувствителния бизнес – оръжейния.
Оръжейният бизнес на прицела на bTV Репортерите Тази събота bTV Репортерите ще покажат какво се случва в най-чувствителния бизнес – оръжейния. Във филма на Габриела Наплатанова и оператора Любомир Вучков «Оръжейници» зрителите ще научат за сиви сделки от миналото с износ на оръжие за държави от третия свят и за перспективите пред родните оръжейни босове - производство и износ на високотехнологични оръжия.

Обвит в секретност, оръжейният бизнес от дълги години вълнува родната преса, която препечатва разследвания на западни журналисти за нарушаване на оръжейни санкции в държави от Северна Африка или Близкия Изток.

Репортер: Габриела НаплатановаДнес пред отбранителната ни индустрия има други проблеми -  с руските лицензи за оръжейното производсво, износа на оръжие за Грузия и конкуренцията на големите държави производителки.

Зрителите ще надникнат зад стените на един от най-големите производители и износители на малки оръжия "Арсенал Казанлък" и ще видят най-новите разработки на специална продукция.
В миналото оръжейната индустрия беше основен стълб на социалистическата икономика. Днес оръжейниците продължават да изнасят продукция за цял свят и да провеждат своята оръжейна политика въпреки икономическата криза и нищожните средства за научни разработки в областта на отбраната. Колко печелят родните оръжейници и в чии ръце попада българското оръжие – отговорите в bTV Репортерите тази събота, след централната емисия на bTV Новините.

bTV Репортерите – събота, 28 февруари, 19.30 часа

Репортер: Габриела Наплатанова
Оператор: Любомир Вучков
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители

Историята на бебе Катерина, което обедини България – в bTV Репортерите

bTV Репортерите разкриват непознатия Златен бряг на Африка

bTV Репортерите разкрива магията на кино технологиите отвътре