Актуално В програмата

Обичани звезди от няколко поколения и техните деца застават заедно в подкрепа на „Българската Коледа”

Добави коментар

Остават броени дни до големия концерт-спектакъл, посветен на благотворителната инициатива на Президента на Република България „Българската Коледа”. На 25 декември, неделя, точно в 20.00 по NOVA, той ще събере на една сцена десетки известни и обичани българи от няколко поколения и техните семейства.

Остават броени дни до големия концерт-спектакъл, посветен на благотворителната инициатива на Президента на Република България „Българската Коледа”. На 25 декември, неделя, точно в 20.00 по NOVA, той ще събере на една сцена десетки известни и обичани българи от няколко поколения и техните семейства.


Темата на тазгодишното 14-о издание на „Българската Коледа” е „В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания”. При тях те протичат за дълъг период от време, а често и през целия живот. Характерното за тежките хронични заболявания е, че болните се нуждаят от постоянни медицински грижи и съвременно лечение, което  обикновено е много скъпо и непосилно за семействата им. За всички години, събраните над 28 млн. лева в подкрепа на “Българската Коледа” са помогнали на повече от 3400 деца, като е дарена и съвременна високотехнологична апаратура на 229  детски клиники в цялата страна. Тази година в Коледната нощ хиляди деца и техните семейства отново ще разчитат на добрината и съпричастността всички нас.


На 25 декември точно в 20.00 зрителите на NOVA ще видят сцената на Народния театър „Иван Вазов” в една различна светлина. Преобразена като цветна детска стая, с голяма коледна елха и много подаръци, тя ще събере няколко поколения български изпълнители, артисти и спортисти, всички заедно, обединени от добрата кауза за здравето и по-доброто бъдеще на българските деца.
Величията, прославящи България по света – Райна Кабаиванска и Веско Ешкенази, ще отправят своите послания в подкрепа на „Българската Коледа” и ще представят изпълненията на едни от най-даровитите си ученици – Даниела Нинева и Лора Маркова. Графа и Виктория Георгиева, Миро, „Фондацията”, Николина Чакърдъкова, Веселин Маринов, Преслава и нейната сестра Ивелина, X Factor-ите Славин и Християна Лоизу, Ненчо Балабанов, Крисия, Българският представител в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева, Люси Дяковска и A.V.A., Бон-Бон, Ла Ти Да и деца от музикалното училище „Любомир Пипков”, детски фолклорен ансамбъл „Пламъче”, Николай Априлов и малкия актьор Марти, ансамбъл „Чинари”, Димитър Бербатов и деца от неговата фондация, илизионистът Дани Белев, Симона Пейчева и малки гимнастички от школата ѝ – всички те на 25 декември, ще се присъединят към доброто дело и ще подкрепят с изпълненията си „Българската Коледа”. 


Много от застъпниците на инициативата ще изкажат не само своята, но и съпричастността на семействата си. На сцената на Народния театър „Иван Вазов” зрителите на NOVA ще видят братята Кубрат и Tервел Пулеви с техните близки, акад. Александър Балкански и трите му внука, Алфредо Торес и неговото голямо семейство, Ирина Тенчева и Иван Христов с децата им, продуцента Маги Халваджиян и неговия внук Еди. Към призива за подкрепа ще се присъединят и българските миротворци, бойците от 61 Стрямска Механизирана бригада, направили изключително въздействащ видеоклип, посветен на „Българската Коледа“.


Разбира се, посланици на инициативата, които ще вземат участие в благотворителния спектакъл са и обичаните лица от екрана и от трите телевизии NOVA, bTV и БНТ - Ани Салич, Ани Цолова и Виктор Николаев, Марияна Векилска и Светослав Иванов, Тоня Димитрова и Даниел Михайлов, Даниела Тренчева и Христо Калоферов, Петя Дикова и Антон Хекимян, Юлия Стефанова и Никола Ибришимов, Невена Василева, Любо Нейков и Руслан Мъйнов, Анна Ангелова и Георги Ангелов. На 25 декември, точно в 20.00 часа те ще се обединят в ефира на NOVA, подкрепяйки “Българската Коледа” и хилядите деца с тежки хронични заболявания у нас.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Българската Коледа

Благотворителен концерт „Българската Коледа” на 25 декември по bTV