Актуално В програмата

Ново начало за Bulgaria ON AIR

Добави коментар

Нови лица, предавания, теми и жанрове по Bulgaria ON AIR от 21 септември

Нови лица, предавания, теми и жанрове по Bulgaria ON AIR от 21 септември

Новото начало за Bulgaria ON AIR започва от 21 септември в 6.30 часа, когато сутрешният блок ще търси отговор на въпросите: Ще наруши ли възможността за обучение вкъщи учебния процес и как ще повлияе на социализирането на децата? Как допълнителният данък вредни храни ще се отрази на състоянието на нашето здраве и търговските обороти? Как кризата с бежанците ще се отрази на България и Балканите? Всеки делничен ден от 6.30 до 9.00 часа сутрешният блок, доскоро фокусиран върху икономическата тематика, ще дава на всички зрители полезна информация по горещи, актуални и злободневни теми.

От сряда, 23 септември, към водещата Йоанна Николова се присъединява журналистът Симеон Белев, известен сред широката публика с работата си в БНР и репортажите и разследванията си за тежки обществени проблеми, инциденти, извънредни събития. Той е и преподавател в ЕUROVISION ACADEMY, част от Европейската мрежа за радио и телевизия (EBU). Досегашният екранен партньор на Йоанна Николова – Иван Нончев – става част от екипа на Bloomberg TV Bulgaria.

През новия сезон сутрешният блок на Bulgaria ON AIR ще бъде полезен за хората и с няколко уникални рубрики: „100лица“ ще отвежда екипа близо до хората в различни градове на страната, за да покаже и разкаже истории, случаи, казуси и проблеми от широк интерес; „Изгубени в прехода“ ще представя знакови лица от прехода, извън обсега на общественото внимание, по нов, нетрадиционен начин; „РазЛично“ ще представя гостите на сутрешния блок в неочаквана за публичната им роля светлина; „Жени на върха“ ще показва деня извън офиса на успешни българки, които зрителите до този момент познават единствено в професионалното им амплоа; а за позитивния поглед на блока към актуалните теми от деня ще се погрижи рубриката „Не насериозно“.

Мартина Ганчева

В новото всекидневно информационно предаване „Днес БГ“ първата тема, зададена от зрителите, е посветена на работещите по време на официалните празници. Водещ на студиото е Мартина Ганчева, позната на зрителите на Bulgaria ON AIR от новинарските емисии. Всеки делник от 9.30 до 11.00 часа тя ще събира различните гледни точки, за да представи по най-атрактивния и динамичен начин първо проблема, след това коментарите и накрая решението. Мартина Ганчева е част от екипа на Bulgaria ON AIR почти от създаването ѝ през 2011 г. и работи като международен редактор и водещ на новини. Преди това трупа опит в няколко телевизии, радиостанции и печатни медии.

Първият гост на Ирина Белчева в новото всекидневно развлекателно токшоу „Десет“, което ще се излъчва 18.30 часа в делничните дни, е Гергана Паси - по темата „10 принципа за възпитанието на децата според Тибетската философия“. 

Емлбематичното предаване с автор и водещ Веселин Дремджиев „Денят ON AIR“, ще се излъчва в делничните дни, вече от 19.00 часа. Негова запазена марка са задълбочените коментари и анализи от водещия и неговите събеседници в полза на зрителите.

Радинела Бусерска

Централният новинарски блок на Bulgaria ON AIR вече ще започва в 20.00 часа – всеки ден, с популярните журналисти Радинела Бусерска и Милена Милотинова.

В четвъртък, 24 септември, е първото издание на „Полиграф“ със Светла Петрова за новия сезон. Зрителите имат възможност да задават темите в предаването и чрез facebook страницата му. Основното едночасово издание на „Полиграф“ се излъчва в четвъртък от 21.00 часа, а кратките издания „Полиграф плюс“ – в петък и събота.

Гвоздей в петъчната програмата е коментарното шоу „Гол“ с култовите спортни журналисти Борис Касабов, Ники Александров и Томислав Русев, което ще се излъчва на живо от 21.00 часа. В новия сезон екипът на предаването ще даде възможност за повече пряко участие на зрители в студиото.

„Знаменитости“ е новата документална поредица в понеделник, вторник и сряда от 21 часа по Bulgaria ON AIR, която среща зрителите с поредица от ексклузивни интервюта с някои от най-известните имена на съвременния свят - хората, които определят бъдещето на медиите, на бизнеса, на науката, на изкуството и политиката. Сред героите на поредицата са Лучано Бенетон, режисьорът Ларс фон Триер, Свен Горан Ериксон, Боно, Жулиет Бинош, Паулу Коелю и други.

Актуалните предавания на Bulgaria ON AIR през уикенда също се променят от следващата седмица, за да бъдат полезни и интересни на всички ТВ зрители.

„Темида“ с автор и водещ Димитър Абрашев ще разчупи консервативността и ще излезе и на улицата, за да се потопи в социалните сблъсъци, сред горещите теми на ежедневието - всяка събота и неделя от 10.30 часа. 

Публицистично предаване с автор и водещ Клара Маринова Q & A ще се излъчва вече в събота от 11.00 часа, с млади експерти, които анализират и прогнозират най-важните теми на вътрешната и международната политика. 

През новия сезон форматът на Медиите ON AIR се разширява, като авторът и водещ Доника Ризова ще прави задълбочени интервюта и с популярни лица, обект на медиен интерес. Предаването ще се излъчва всяка събота от 16.30 часа. 

Предаването за мястото на България в ЕС „Брюксел 1“ с Милена Милотинова се насочва към широката публика, с повече потребителски теми. Излъчва се в събота от 18.00 часа.

Предаването „Видимо и невидимо“ с Калин Манолов, което вече четири години разобличава популизма и митовете в икономиката, разширява обхвата на темите си  към политиката, обществото, културата, философията, религията и всички останали елементи на свободата, която е в основата на съдържанието му. То ще се излъчва всяка неделя от 11.00 часа, а целта му е да бъде полезно за всички зрители, които искат да подобрят качеството на живота си чрез разумни избори и решения.

Икономическите предавания на Bulgaria ON AIR ще се развиват в новия бизнес канал в семейството на медийни групи Bulgaria ON AIR и Investor - Bloomberg TV Bulgaria.

След 21 септември Bulgaria ON AIR започва да излъчва и игрални филми.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Симеон Белев , Радинела Бусерска , Милена Милотинова , Мартина Ганчева , Йоанна Николова , Ирина Белчева , Знаменитости , Днес БГ , Денят ON AIR , Веселин Дремджиев

„Десет“ - всекидневно токшоу по Bulgaria ON AIR

Томас Лафчис при Милена Милотинова