Кино

Новият трейлър на TRON: ЗАВЕТЪТ разкрива зашеметяващи кадри от виртуалния свят във филма

Добави коментар

Новият трейлър на TRON: ЗАВЕТЪТ разкрива зашеметяващи кадри от виртуалния свят във филма
Битки и бясно преследване в триизмерния дигитален свят развълнуваха въображението на многобройните фенове на фестивала на комиксите COMIC CON.По време на фестивала на комиксите COMIC CON, този уикенд в Сан Диего, беше представен новият трейлър на очакваното продължение на филма ТРОН от 1982г.

В петък, първия ден от фестивала, се проведе и пресконференция с екипа. На нея режисьорът Джоузеф Козински сподели кои са били големите предизвикателства в продукцията. Визуалните ефекти, съборили технологичните бариери в оригиналния филм ТРОН и този път са от първостепенно значение.

TRON: ЗАВЕТЪТ


Козински„Най-големите технически провокации за мен бяха създаването на филма изцяло в 3D-в ТRON: ЗАВЕТЪТ няма никакво допълнително преобразуване на заснетия материал-както и създаването на уникалните костюми” разказва Козински.

„Успяхме да създадем дрехи светещи със собствена светлина и когато героите застават един срещу друг може да видите как се осветяват взаимно и средата наоколо сияе. За сравнение ще ви разкрия една тайна: в оригиналния филм всяка светеща линия от дрехите на актьорите е била добавена на ръка.”

Най-голямото и вълнуващо предизвикателство се оказва необходимостта Джеф Бриджис да изиграе две роли във филма едновременно. В едната той е Кевин Флин - програмистът създал виртуалния свят. В другата, Бриджис играе своето дигитално въплъщение, което е останало на годините, на които е създадено. Така актьорът играе срещу себе си, но с 35 години по-млад.

Козински


„Беше доста диво и психиделично да изиграя отново себе си след 27 години такъв, какъвто изглеждах, когато всъщност изиграх ролята за първи път през ‘82г. Едновременно с това в ТRON: ЗАВЕТЪТ играя Кевин, с 20 години по-възрастен т.е. такъв какъвто съм самият аз сега. Забавно е! Вече не е проблем да изиграеш себе си на различни възрасти, както беше преди” споделя самият Джеф Бриджис.

Освен Козински, Бриджис, Оливия Уайлд и Гарет Хедлънд, на пресконференцията присъстваха още продуцентите Шон Бейли и създателя на оригиналния филм ТРОН - Стивън Лисбергер.

Белязаният от ТRON: ЗАВЕТЪТ уикенд поднесе многобройни изненади на посетителите на фестивала, кулминацията на които е специално тайно събитие в Аркадата на Флин, мястото от където започва всичко във филма. В „Операция TRON” феновете трябва да намерят скрити обекти и да се снимат с тях, да занесат снимката до друго място, от което да получат уникална покана за събитието под формата на футуристични предмети.

Успешно завършилите операцията имат шанса да надникнат в тайната галерия водеща до лабораторията на Кевин Флин, превърната в лазарно осветен бар. Хора от екипа, облечени в неонови дрехи вдъхновени от филма, посрещаха феновете с лимитирано издание на специален постер от филма.

ТRON: ЗАВЕТЪТ


ТRON: ЗАВЕТЪТ е триизмерно приключение в дигитания свят, каквото още не сме виждали на големия екран. Сам Флин (Гарет Хедлънд) е буен, 27-годишен  компютърен специалист, преследван от мистериозното изчезване на баща си Кевин Флин (носителят на Оскар и Златен глобус Джеф Бриджис). Някога Кевин е бил известен като водещ в света разработчик на видео игри. Докато Сам разследва странен сигнал, изпратен от стара електронна игра на Флин - сигнал, който може да идва само от баща му, той се озовава заловен в цифровия свят, в който Кевин е в капан от 20 години. С помощта на безстрашния воин Куора (Оливия Уайлд), баща и син се оказват въвлечени в пътуване на живот и смърт през една визуално зашеметяваща кибернетична Вселена. Създадена от Кевин, тя е станала толкова развита, колкото той никога не е предполагал. С невероятни превозни средства, оръжия, пейзажи и един безмилостен престъпник, който няма да се спре пред нищо, за да предотврати тяхното бягство.

ТRON: ЗАВЕТЪТ излиза  в Disney Digital 3D и Mtel IMAX на 17 Декември 2010, заедно със световната премиера.Публикуването на този текст е без разрешение на рotv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Трон: Заветът

Трон: Заветът / Tron: Legacy 3D (2010) превзема фестивала за комикси COMIC-CON