Актуално Други

Нова телевизионна адаптация на Стивън Кинг

Добави коментар

Hulu и Fox 21 се надяват “Очите на дракона” да е следващият “Игра на тронове“

Deadline съобщава, че Hulu и Fox 21 се обединяват да създадат сериал по фентъзи романа “Очите на дракона” на Стивън Кинг от 1984.

 

“Очите на дракона” се развиват в измисленото кралство Делейн и разказва история за власт и съдбата на двама принца братя.

 

Животът на принцовете Питър и Томас е хвърлен в смут, когато баща им е убит. Питър е несправедливо обвинен за смъртта му. Томас вижда убийството на краля и е не знае какво да мисли, когато Питър е намерен виновен и заключен в огромна кула. Все пак Питър в затвора, той е крал на 12. Той предава цялата си власт на манипулативния магьосник на баща си Флаг, който покварява цялото кралство. Междувременно Питър трябва да се опита да избяга, за да попречи на Флаг и да си върне трона.

 

Добави описание

 

Въпреки че получават като цяло положителни отзиви от критиците по време на издаването си и желанието на Кинг да напише история, която децата му могат да прочетат, феновете му не били доволно, когато авторът се отклонил от обичайния си жанр и изразявали шумно възмущението си, че  проекта не е ужас. Отрицателният прием от феновете дава идея на Кинг за известния му следващ роман “Мизъри”, в който главният герой трябва да се справи с  убийствен фен недоволен от последната част от неговата прочута поредица.


Опит за адаптация на “Очите на дракона” е бил направен в края на 90-те години, когато се е било опитано да бъде направен анимационен филм, който да излезе през 2001. Втори опит е направен от телевизионния канал Syfy да адаптира историята или като филм или минисериал. В крайна сметка тези опити не стигат до никъде и сега Hulu успешно победи Apple в търг с правата.

 

Добави описание

 

Сет Греъм-Смит (LEGO филмът: Батман) ще напише пилотния епизода  и ще служи като шоурънър на сериала.

 

“Толкова съм развълнуван да работя в света на Стивън Кинг с Hulu, който има толкова добър опит с адаптациите на Стивън Кинг.”, каза Греъм-Смит за Deadline. “Целта на тази поредица е да се чувства по-различно от която и да е друга адаптация на Стивън Кинг, с този богат основен изходен материал, и единствената истинска фентъзи книга, която той пише, в която има крале, мечове и принцеси. Ще уважаважим духа на книгата и наследството и."

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стивън Кинг , Очите на дракона

Първи снимки от новата адаптацията на “Сблъсък” на Стивън Кинг