ТВ анонси Zone Reality

НОВ СЕЗОН: Кой мислиш, че си? (6 сезон)

Добави коментар

Най-новият сезон на популярната поредица продължава да изучава семейната история на известни личности, очертавайки тяхното родословие и разкривайки тайни и изненадващи факти от миналото им.
Най-новият сезон на популярната поредица продължава да изучава семейната история на известни личности, очертавайки тяхното родословие и разкривайки тайни и изненадващи факти от миналото им.


Рори Бремнър
Кевин УейтлиРори Бремнър e шотландски комик, имитатор и драматург, прочут с работата си в сферата на политическата сатира. Той не познава много добре баща си и има бегли спомени за него – той умира, когато Рори е на 18. Рори знае, че е бил пехотинец през Втората световна война, но си мислел, че не е участвал в разгорещените битки.

В къщата на брат си Рори открива някои от писмата на баща си от времето на войната, в които се споменава за битка в холандския град Хертогенбош. Рори се отправя към Холандия, където се среща с човек, служил заедно с баща му и узнава за важната роля на майор Бремнър в тази ключова битка. След това Рори продължава към Германия. Там научава за участието на баща си в следвоенното възстановяване, както и за това как е успял да намери време да опознае местните хора.

Ровейки в съкровищата на семейните спомени в къщата на брат си, намира портрет на хирурга Джон Огивли – прадядото на Рори. Разследванията разкриват, че Джон Огивли е бил хирург в армията по време на Кримската война и че е бил на фронта.


Фиона Брус
Фиона Брус Фиона Брус е независима и преуспяваща британска журналистка, водеща на новините и телевизионна водеща. Прадядото на Фиона, Фредерик Крауч, загинал в Първата световна война при загадъчни обстоятелства. Семейната история разказва, че Фредерик не успял да се скрие от падащите наблизо гранати, въпреки че всички останали залегнали, за да се спасят. Писмо, изпратено от вдовицата на Фредерик, до училището на сина ѝ скоро след края на войната, разкрива тъжната истина.
Според още една семейна легенда Фредерик постъпил в армията, за да избяга от родителите си. Надявайки се да разбере причините, Фиона проучва живота на бащата на Фредерик – високо уважаван викториански фотограф. Скоро става ясно, че не всичко е такова, каквото изглежда по отношение на Уилям Крауч, който се оказва изпечен мошеник и основна фигура в известен съдебен процес.
Фиона се завръща в дома на семейство Брус в малкото шотландско рибарско селце Хопман, където са живяли няколко поколения от семейството й. Документите, които тя намира в местната библиотека, разкриват че някои от трудностите, с които семейството ѝ се е сблъсквало, са предизвикани поне до известна степен от самите тях.

Рик Щайн


Рик ЩайнАнглийският главен готвач, ресторантьор и телевизионен водещ Рик Щайн притежава четири ресторанта в Падстоу, графство Корнуол, написал е 11 готварски книги и е бил водещ на множество телевизионни кулинарни предавания. Рик започва проучване на живота на баща си Ерик, който се самоубива през 60-те. Рик търси причините за маниакалната депресия на баща си, изследвайки расовото насилие, на което бил подложен като дете по време на Първата световна война, дължащо се на немските му корени, и електрошоковата терапия, през която преминал като възрастен.
Преди да се омъжи за Ерик, майката на Рик – Дороти, имала кратък брак с мъж, когото срещнала по време на следването си в университета в Кеймбридж. Рик проучва живота на майка си в младостта и времето, през което е била студентка в колежа „Нюнам”, Кеймбридж. Той изучава историята за нейния първи брак и разговаря с доведения си брат Джеръми, детето, което Дороти за съжаление била принудена да изостави, когато се омъжила за Ерик.
Накрая Рик пътува до Китай по стъпките на прадядо си Хенри Паркър, методистки мисионер от 19 век. Хенри бил един от първите мисионери пристигнали в Китай след Опиумните войни. Рик научава за суровите условия, в които е живял Хенри и личната трагедия, през която преминал.

Зоуи Уонамейкър


Зоуи Уонамейкър Зоуи Уонамейкър е британска и американска актриса, известна във Великобритания с ролята си на Сюзън Харпър от ситуационната комедия „Моето семейство”. Зоуи играе и като Мадам Хуч във филмите за Хари Потър. Тя е родена в Ню Йорк, но когато е на три годинки, баща ѝ – американският актьор Сам Уонамейкър, бяга във Великобритания, за да се измъкне от антикомунистическите преследвания. Надявайки се да разбере по-добре решението на баща си, Зоуи пристига във Вашингтон, където посещава централата на ФБР. Там, съгласно Закона за свобода на  информацията, тя получава достъп до досието на баща си – необикновен документ, разкриващ колко сериозно е бил разследван Сам и реалния риск от затворническата килия, който го е грозял.
Тъй като иска да установи корените на левите политически разбирания на баща си, Зоуи отправя поглед към живота на дядо си Морис Уонамейкър – емигрирал руски евреин. Тя открива, че скоро след пристигането си в Чикаго, Морис преминал през поредица от лични трагедии и изпитания, които почти унищожили Американската му мечта.
Най-накрая Зоуи пристига в Николаев, Украйна, където открива каква е оригиналната форма на необичайната ѝ фамилия и причината, поради която семейството ѝ се отправя към Америка.

Кевин Уейтли


Кевин УейтлиКевин Уейтли е известен с ролята си на Невил Хоуп от британската телевизионна комедия „Auf Wiedersehen, Pet”, на д-р Джак Керуиш от драматичния сериал „Peak Practice” и на Робърт „Роби” Луис от криминалната поредица „Инспектор Морс”, но всъщност има изненадващо богата семейна история. Той започва пътешествието си от родния си град Нюкесъл, Англия. Там проучва кариерата на баба си Дорис като певица, за която смята, че не е успяла да разгърне целия си потенциал. Бащата на Дорис бил самопровъзгласилият се „крал на риболова” на североизтока. Кевин се опитва да открие каква е била съдбата му и какво се е случило с бизнес империята, която построил.
Разравяйки още по-надълбоко в семейната история, Кевин открива свой предшественик, живял през 18-ти век, който търгувал с птици. Заинтригуван от това, че може да се окаже потомък на известните собственици на прицеферми „Бърнард Матюс”, Кевин разследва още по-детайлно, но истината се оказва още по-изненадваща. Следата го отвежда до Английската централна банка, Кралската борса и до огромно имение в Съри.
Кевин продължава да следва разклоненията на семейното дърво, които го отвеждат в 17-ти век. Той с изумление разбира, че предците му – братята Томсън, били сред най-богатите и влиятелни хора на своето време. Те не само били близки сътрудници на Оливър Кромуел, но и със своето състояние, натрупано в новите колонии на Америка и Западна Индия, финансирали Парламента през Английската революция. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кой мислиш, че си?

Да се потопиш в реалността

Кой мислиш, че си? - Who Do You Think You Are series 6

СПЕЦИАЛНО СЪБИТИЕ: Кой мислиш, че си?

НОВ СЕЗОН: Кой мислиш, че си? (5 сезон)