Сериали Романтични Сериали Драми

Нормални хора | Normal People

Добави коментар

„Нормални хора“, по едноименния роман на Сали Руни, проследява нежната, но сложна връзка между Мариан и Конъл от края на гимназията в малко градче в Западна Ирландия до студентските им години в Тринити Колидж.

  • Жанр - романтична драма
  • Ирландия
  • 2020
  • 15+

“Нормални хора” проследява нежната, но сложна връзка между Мариан и Конъл от края на гимназията в малко градче в Западна Ирландия до студентските им години в Тринити Колидж. В училище той е популярен и харесван от всички, а тя е самотна, горда и

Заплашителна. Един ден Конъл отива до къщата на Мариан, за да вземе майка си, която работи като чистачка там, и между двамата тийнейджъри се появява странна и неоспорима връзка, която са решени да запазят в тайна. Година по-късно и двамата са студенти в Дъблин. Мариан е намерила мястото си в обществото, а срамежливият и несигурен Конъл е просто пасивен наблюдател. „Нормални хора“ показва колко сложни могат да бъдат интимността и любовта.

С участието на Дейзи Едгар Джоунс, Пол Мескал, Сара Грийн, Ашлийн Макгъкин

Епизоди на “Нормални хора”

Епизод 1

Конъл е популярно, добре изглеждащо момче в гимназията в малко градче в Ирландия. Мариан е надменна, презрително настроена и непопулярна ученичка без приятели. Привличането между тях започва, когато Конъл идва да прибере майка си Лорейн, която работи в дома на Мариан. Дълбоката връзка между двамата става по-сериозна, но те са решени да я скрият от съучениците си.

Епизод 2

Тайната връзка на Конъл и Мариан продължава и двамата спят за първи път заедно. В училище Конъл си измисля извинения защо не е бил с приятелите си през уикенда и отклонява въпросите за работата на майка му в къщата на Мариан. Мариан пък трябва да намери начин да обясни непланираните си отсъствия на любопитния си брат Алън.

Епизод 3

Конъл започва да се изнервя да подмятанията на приятелите си за Мариан, защото се притеснява, че те са узнали за връзката им. Това е причината той да вземе неочаквано решение, което наранява Мариан и е причина за разрив във връзката с майка му. Мариан спира да ходи на училище, което кара Конъл да се чувства виновен.

Епизод 4

Месеци след това Конъл пристига да учи в Тринити Колидж в Дъблин. Той си е намерил стая в общежитието и се запознава с новия си съквартирант Найъл. Приема и без особен ентусиазъм покана за парти от съученика си Гарет. Той се чувства неудобно сред модерната градска тълпа и Гарет му предлага да го запознае с някого, който също е от Слайго. Така Конъл се сблъсква с неочаквано лице.

Епизод 5

Конъл и Мариан започват да се виждат като приятели в Дъблин. Тя го запознава с приятелите си и една от тях – Тереза, проявява интерес към него. Мариан все още е с Гарет, но интересът ѝ към връзката заглъхва. Затова тя къса с него и прави предложение на Конъл на пияна глава.

Епизод 6

Конъл и Мариан отново са заедно. Конъл вече е по-уверен в колежа: прави презентации пред колегите си и има добри оценки, но се притеснява да покаже привързаността си към Мариан пред приятелите й. Нещата се сгромолясват, когато Мариан се връща вкъщи и има скандал с брат си Алън, а Конъл губи работата си в ресторанта, с която издържа живота си в Дъблин.

Епизод 7

Конъл се натъква на Мариан в Слайго. Това е първият път, в който се виждат, откакто са скъсали. Въпреки неловкостта между тях Конъл предлага на Мариан да дойде с нея на панахидата на баща ѝ на следващия ден и да останат приятели. В Дъблин ѝ признава, че излиза с ново момиче. Двамата обсъждат нещата, за които не са се разбрали във връзката си, но вече е прекалено късно за това.

Епизод 8

Лятната ваканция е – Конъл и Найъл пристигат във вилата на Мариан в Италия. Очевидното привличане между Конъл и Мариан кара Джейми да избухне, въпреки щастливата връзка на Конъл и гаджето му Хелън, която му липсва. Пеги приготвя за групата обилна вечеря, но напрежението се покачва. По време на вечерята Джейми се напива и се скарва с Мариан.

Епизод 9

Мариан заминава като студентка на разменни начала в Швеция за година. С раздялата си с Джейми е загубила и няколко приятели, но все още поддържа връзка с Конъл и Джоана. Сега тя има връзка с Лукас, когото е срещнала на парти в колежа. В Дъблин Конъл се наслаждава на връзката си с Хелън и продължава да учи в Тринити.

Епизод 10

Конъл и Хелън празнуват Нова година в Дъблин. Късно вечерта Конъл получава съобщения с въпрос къде е Роб. На следващата сутрин новината за смъртта на Роб вече е известна, а Конъл не може да се справи емоционално с нея. Мариан опитва да му вдъхне кураж през скайп. С помощта на терапия и приятелството си с Мариан Конъл започва да вижда светлина в тунела.

Епизод 11

Мариан се връща в Криклий за лятото. Тя и Конъл прекарват уикендите заедно, макар той все още да живее в Дъблин. След като прекарват една нощ заедно, те започват да обсъждат приятелството си и привличането помежду си. У дома Мариан е провокирана от Алън. Тя опитва да избяга от него, той блъска вратата и тя удря лицето на Мариан.

Епизод 12

Мариан и Конъл се връщат в Дъблин заедно като двойка. Животът е спокоен и те за първи път се чувстват в хармония един с друг. Тогава Конъл получава новината, че му предлагат стипендия за Ню Йорк. Никой от двамата не знае как да приеме новината, затова просто я забравят. Животът продължава. Мариан прекарва Коледа с Конъл и Лорейн, а новото ѝ семейство я приема страхотно.

Трейлър на “Нормални хора”

"Нормални хора" е достъпен в HBO GO от 1 декември и ще бъде излъчен по HBO от 14 декември в 22:00.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Нормални хора