Актуално В програмата

„НепознатиТЕ” представят „Танцът на Истанбул” тази неделя, 5 декември по bTV

Добави коментар

„НепознатиТЕ”: За божественото и за любовта на Истанбул тази неделя, 5 декември по bTV


Тази неделя, 5 декември, поредицата „НепознатиТЕ” ще покаже историята за любовта и божественото, които свързват живота на двама герои, напълно непознати един за друг, в седемнадесет милионния световен мегаполис – Истанбул.

„Танцът на Истанбул


Разтърсващата среща с младия и мистериозен дервиш Абдуррахман, както и с най-известната кючеклийка в Турция – Асена, ще разкажат авторите на филма „Танцът на Истанбул” Георги Тошев и Аглика Карастоянова-Дьолайе с помощта на оператора Румен Василев и режисьора на монтажа Юлиян Минков.

Асена


Още с появяването си на турска сцена Асена с лекота променя това, което досега е познато като „бели данс”. От муден, ориенталски, традиционно използван за сватби и празненства танц, тя го превръща в силов, атракционен и взривоопасен момент на сливане между изпълнителката и нейната публика. Този танцов стил е вече известен в цял свят като „Асена стайл”.

Без да знае защо и как, Асена се озовава на сцената, откъдето започва шеметната й кариера на танцьорка на „бели данс”. Следват телевизионни предавания, концерти, турнета из цяла Европа и Америка. Характерната за Асена жизненост пленява имена в шоубизнеса като Майкъл Джексън, Тина Търнър, Парис Хилтън, с които тя работи. Не по-малко екстравагантни са изпълненията й пред държавни глави като Бил Клинтън, без да забравяме и специалната нощ в Бъкингамския дворец, където тя танцува за Английската кралица Елизабет.Различен, но не по-малко звезден е и пътят на 27-годишния практикуваш дервиш Абдуррахман.  

Ритуалът на въртящите се дервиши, които в транса търсят единение с бога, привлича и днес със своята тайнственост и красота. Той е не само атракция за туристите, но и извор на вдъхновение за професионалното танцово изкуство и хореография.  

За божественото и за любовта на Истанбул ще научите повече от филма „Танцът на Истанбул” тази неделя точно в 12.00 часа в ефира на bTV.


„НепознатиТе” тази  неделя точно в 12.00 часа по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

На 6 и 7 юни филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Тайните връзки на Рьорих, Дънов и Людмила Живкова в НепознатиТЕ по bTV

„НепознатиТЕ“ се завръщат с 10-ти юбилеен сезон

bTV отбелязва 85-ия рожден ден на голямата Татяна Лолова с филм в „НепознатиТЕ“

Соня Йончева, един от гласовете на 21-и век – две поредни недели в „НепознатиТЕ“