Актуално В програмата

"НепознатиТЕ” по пътя на фламенкото

Добави коментар

Тази неделя, 21 ноември, от 12.00 часа в поредицата „НепознатиТЕ” зрителите на bTV ще разберат как фламенкото от народно изкуство в Испания...
Тази неделя, 21 ноември, от 12.00 часа в поредицата „НепознатиТЕ” зрителите на bTV  ще разберат как фламенкото от народно изкуство в Испания се превръща в един от най-популярните и вълнуващи музикални стилове на нашето време, и в какво се крие тайната на този страстен танц и музика. 

"НепознатиТЕ” по пътя на фламенкото


Филмът „Фламенко: черно и червено” на журналиста Георги Тошев, режисьора Ема Константинова и оператора Калоян Божилов е първият български филм, който разказва за света на фламенкото. Той ни среща с две от звездите на фламенко сцената  – испанците Пол и Моника.

Тя е от Барселона, а той  от Кордоба.
Двамата се срещат още като съвсем млади танцьори в трупата на Каналес. Любовта им се случва през дългите часове на репетиции и пътувания. Заедно са вече от 14 години. И двамата са отдадени на фламенкото. Пол Вакуеро и Моника разкриват тайните на най-популярния испански музикален и танцов стил. Водят екипа на „НепознатиТЕ” в „Каса Патас”, специално място в сърцето на Мадрид. Там всеки може да усети живия дух на фламенкото. Отварят дома си, благодарение на тях камерата уловя мигове от хитовия спектакъл „Каетана су пасион” в театър „Лопе де Вега” и репетиции в „Каса Патас”.Филмът води зрителя из лабиринта на фламенко сцената, представя различните видове фламенко като сегуйрияс или солеарес. Всеки от тях има собствена мелодия, ритъм и хармонична структура, както и характерно настроение.

Пред камерата на „НепознатиТЕ” застава и легендата на фламенко танца - Сесилия Гомес, позната от филмите на Карлос Саура. Тя разказва за страстта към музиката, какво е дуендето и как музиката и танцът могат да се превърнат в начин на живот, ще разберете тази неделя в 12.00 часа от ефира на bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

На 6 и 7 юни филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Тайните връзки на Рьорих, Дънов и Людмила Живкова в НепознатиТЕ по bTV

„НепознатиТЕ“ се завръщат с 10-ти юбилеен сезон

bTV отбелязва 85-ия рожден ден на голямата Татяна Лолова с филм в „НепознатиТЕ“

Соня Йончева, един от гласовете на 21-и век – две поредни недели в „НепознатиТЕ“