Актуално В програмата

„непознатиТЕ“ излъчват последното интервю на Шарл Азнавур

Добави коментар

Месеци преди да си отиде от този свят на 94 години на 1 октомври 2018 година, Шарл Азнавур кани в имението си край Марсилия журналиста Георги Тошев. Заедно с оператора Румен Василев и редактора Аглика Делайе те прекарват ден в дома на най-известния френски изпълнител.

„Разговаряхме за всичко – за семейството му, за песните , които създава, за срещата с Едит Пиаф и влиянието, което оказва музиката му върху изпълнители в цял свят“, разказва Георги Тошев.

Филмът „Азнавур: последната среща“ ще бъде показан тази събота, 2 октомври, от 12, 30 часа в поредицата на bTV “непознатиТЕ“. В него ще бъде излъчено цялото интервю с прочутия френски изпълнител от арменско потекло. Екипът на предаването чака няколко години разрешение от фондация „Азнавур“, за да направи филма и да използва част от архива на музиканта.

„Азнавур е от последните мохикани на голямата сцена. Той не е просто добър певец , а композитор, аранжор, автор на текстове на песни, актьор. Една сложна личност, преминала през исторически периоди. Удивително прям, внимателен и любопитен към другите. Той изпълнява песни на повече от 10 езика“, споделя Тошев.

Екипът е бил впечатлен от работоспособността на Азнавур, който всяка сутрин плувал, прочитал всички вестници, гледал в личния си киносалон по един филм и задължително свирел на големия роял в хола.

„На няколко пъти се отказвах от сцената, но след това се връщах. Мотивът беше, че публиката още има интерес към мен. Положих големи усилия да преаранжирам много от песните. Избрах тези, които ми отиват на възрастта и все още мога да изпея. Трябва да се внимава с публиката, защото тя помни последния концерт. Аз от години имам проблем със слуха и не го крия. Върнах се към стария начин на живо изпълнение – със звукови монитори, без слушалки. Днес моите концерти са по-скоро срещи с публиката, не се състезавам с други певци. Никога не съм го правил, защото знам, че в музиката, изкуството няма нормативи за покриване. Има удоволствие от срещата!“, казва Азнавур.

Той разказва неизвестни истории от дългия си живот и отваря дома си в Марсилия за първи път пред български екип.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

„НепознатиТЕ“ с нов ден и час на излъчване

Нюйоркска трилогия в „НепознатиТЕ“ по bTV

„непознатиТЕ“ ни срещат с феноменалния Елиуд Кипчоге тази събота

На 6 и 7 юни филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Тайните връзки на Рьорих, Дънов и Людмила Живкова в НепознатиТЕ по bTV

В програмата: