Актуално В програмата

Неделя за забавно хранене по Da Vinci на 16-и август

Добави коментар

Независимо дали сте експерт в кухнята или пълен лаик, канал Da Vinci e приготвил за вас страхотни идеи и апетитни рецепти

Независимо дали сте експерт в кухнята или пълен лаик, канал Da Vinci e приготвил за вас страхотни идеи и апетитни рецепти, които ще придадат вкус на неделята ви и ще ви направят много популярни сред семейството и приятелите ви!

На 16-и август от 10.00 до 13.00 ч. Da Vinci организира на екрана "Неделя за забавно хранене" със специална селекция от предаването „Гастрономи“, която ще ви бъде много полезна в науката за кухнята и ще ви предложи възможност да се научите да готвите вкусно и забавно.

  • Гуакамоле, зеленчукова лазаня и лимонов пай с глазура за десерт? Освен това, докато гледате, ще научите и някои забавни факти. Знаете ли например защо яйчените белтъци променят цвета си, когато ги бъркате с тел? Как да отгледате семката от авокадо? Не пропускайте  "Неделя за забавно хранене", за да разберете!

Ще видите как Линк приготвя овесени палачинки с ябълки и бакпулвер. Научен експеримент с Гастро Боб показва как бакпулверът прави палачинките пухкави. Линк открива и хитрините за приготвяне на перфектното домашно тесто, в което да увие плънката за емпанада от смляна кайма. В случая по-малко е повече. Не раздробявайте прекалено маслото, добавяйте по малко течност и не месете прекалено дълго. За френска лучена супа пък трябва да се нареже много лук, преди да се карамелизира до златистокафяво. Очите на Линк се пълнят със сълзи само след една глава лук! Той открива, че очилата са тайната съставка за успешно рязане на лук без сълзи.

Неделя за забавно хранене по Da Vinci на 16-и август

В менюто на "Неделя за забавно хранене" има и зеленчукова лазаня. С ежедневни продукти, печка и малко време, много скоро Линк подрежда три пласта юфка, задушени зеленчуци, доматен сос и разбира се, сирене рикота за една пълна и много вкусна тава.Не пропускайте и приготвянето на вкусен свеж дип - гуакамоле, поднесено с домашно изпечен тортия чипс. И научете, че авокадото узрява по-бързо, като се сложи в плик с една ябълка. Оказва се, че плодовете имат своите тайни!

Лимоновият пай с белтъчена глазура е сладък и популярен любимец. Той дължи славата си на топинга, пухкав като облак. Чуйте съвети как да постигнете обем при разбиване на белтъци и се запознайте с научното обяснение за тези съвети. Приготвянето на домашните макарони със сирене пък започва със сос. Линк показва как се прави запръжка - сварена смес от масло и брашно, която е основата за вкусен сос със сирене, който покрива напълно пълнозърнести макарони. Изумително е колко много наука има в нещо толкова просто като гладък и гъст сос.

Неделя за забавно хранене по Da Vinci на 16-и август

Всеобщият фаворит – домашната пица – може да се адаптира към вкуса ви чрез добавяне на желания топинг от продукти, които имате в кухнята. Линк има неочакван проблем. Студеното тесто за пица, което е извадил току-що от хладилника, не може да се разточи… Вижте как той се справя с това предизвикателство! Линк приготвя и много хрупкава зелена салата с лесен дресинг от соев сос и сметана. Но някои листа от салатата са повехнали... Прост научен експеримент разкрива, че виновникът е олиото.

Линк има прясно изпечени бисквити с масло и му хрумва идеята да им добави пълнеж от пресни ягоди и бита сметана. Ще направи ягодов сладкиш! Не забравяйте, че за да стане сметаната пухкава, купата и миксерът трябва да са студени.

Неделя за забавно хранене по Da Vinci на 16-и август

Гледайте "Неделя за забавно хранене" в неделя, 16-и август, от 10.00 до 13.00 ч. за всички тези и други идеи за вкусно и забавно готвене.


10:00 “Гастрономи“ – Палачинки
10:15 “Гастрономи“ – Емпанади
10:30 “Гастрономи“ – Френска лучена супа
10:45 “Гастрономи“ – Гуакамоле
11:00 “Гастрономи“ – Лазаня
11:15 “Гастрономи“ – Лимонов пай с глазура
11:30 “Гастрономи“ – Макарони със сирене
11:45 “Гастрономи“ – Пица
12:00 “Гастрономи“ – Бъркана салата
12:15 “Гастрономи“ – Маслен ягодов сладкиш
12:30 “Гастрономи“ – Пълнени печени картофи
12:45 “Гастрономи“ – Дзадзики

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Гастрономи

На фокус: Направи си сам