Сериали Исторически

Наполеон – част 1

Добави коментар

Наполеон Бонапарт е съкрушен човек. Някогашният владетел на цяла Европа сега е заточен от британците на атлантическото островче св. Елена.

(Napoleon  - part 1), Франция, 2002 г.

Историческа драма

Режисьор: Ив Симоно

В ролите: Кристиян Клавие, Изабела Роселини, Жерар Депардийо, Джон Малкович, Анук Еме
Наполеон – част 1

Наполеон Бонапарт е съкрушен човек. Някогашният владетел на цяла Европа сега е заточен от британците на атлантическото островче св. Елена. Докато комендантът на острова Луи не крие неприязънта си към Наполеон, младата и привлекателна англичанка Бетси се сприятелява с него. Срещите им напомнят на Наполеон за неговата младост и за времето, когато намира любовта на живота си и започва зашеметяващата си кариера.

Наполеон – част 1

Октомври 1795. Директорията управлява Париж. Революционният терор е приключил, но френската република е застрашена от интересите на подкрепените от европейските монархии роялисти. Младият Наполеон Бонапарт е безпаричен, но амбициозен генерал от Корсика. Скоро в салона на мадам Талие той се запознава с красивата вдовица Жозефин Боарне и своенравният ѝ чар го пленява моментално. Той решава, че тя трябва да е неговата съпруга.

Наполеон – част 1

Наполеон винаги получава това, което иска. Така става не само с Жозефин, но и с кариерата му. След поредица ожесточени битки по улиците на Париж, той успява да спре роялистите. По този начин той спасява Републиката и се сдобива с репутация на човек, който не се спира пред нищо. По време на първата офанзива в Италия Наполеон доказва, че е готов да рискува живота си, след като се втурва в предните редици на строя. По чудо оцелява и печели битката.

Наполеон – част 1

Външният министър на Директорията Талейран разпознава потенциала на Наполеон и му предлага пълната си подкрепа. Политиката обаче все е още не интересува бъдещия император. Той се нуждае от пари, защото неговата любима Жозефин, от която той вече има две деца, е пленена от разкоша и е решена да притежава богатото имение Малмейсон. Наполеон се надява, че със завземането на Египет не само ще нанесе сериозен удар на колониалните мечти на англичаните, но и ще забогатее.

Наполеон – част 1

Египетската офанзива обаче продължава повече от очакваното и е застрашена от пълен провал. Докато Наполеон и войниците му се борят с врага, горещината и чумата, Жозефин се забавлява в имението Малмейсон, което тя купува без одобрението на мъжа си. Редовни гости са ѝ не само влиятелният политик Барас, но и красивият офицер Хиполайт Чарлз. Наполеон научава за всичко това от големия си брат Жозеф.

Наполеон – част 1Филмът е носител на награда Еми за 2003 г. за костюми.

 

 

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Наполеон , Жерар Депардийо

Френската кино легенда Жерар Депардийо стана на 65 години