Спорт

Най-силният човек на планетата

Добави коментар

„Най-силният човек на планетата” е името на най-новото предаване, което ще стартира в събота, 5 февруари 2011, по Нова Спорт.


„Най-силният човек на планетата”
е името на най-новото предаване, което ще стартира тази събота, 5 февруари 2011, по Нова Спорт.


Най-силният човек на планетата


Теглене на 70-тонов самолет или преминаване на 30 метра за минута с 450-килограмови тежести на рамената са само част от дисциплините, които любителите на силовите многобои ще могат да наблюдават в ефира на спортния канал.     

„Най-силният човек на планетата” е най-престижното състезание в силовия спорт, което се провежда всяка година от 1977 година насам. Изпитанията имат състезателен характер и най-често са свързани с преместването или повдигането на тежести с голяма маса. Сред атрактивните предизвикателства са теглене на камион, „фермерска разходка” (състезателят трябва да измине разстояние, носейки 2 тежести по 160 кг.), „Камъните на Атлас” (вдигане на каменни топки на различни по височина стойки за време) и още много други впечатляващи дисциплини.

Претендентите за отличието участват на финалите въз основа на класирането им в състезанията от Суперсериите или според представянето им в национални и международни турнири. Южноафриканският град Сън Сити е домакин на финалната надпревара за 2010 г., в която общо 30 от най-силните мъже в света ще спорят за титлата. Сред тях е и българинът Стоян Тодорчев, който ще представи страната ни в надпреварата. Сред основните фаворити за отличието са настоящият шампион Жидрунас Савицкас от Литва, както и американецът Брайън Шоу. С реални шансове за победа обаче са и представителите от Централна и Източна Европа, които през последните години имат най-много първи места и най-много медали.

„Най-силният човек на планетата” ще се излъчва по Нова Спорт всяка събота от 22.30 ч. в продължение на шест седмици. Повторение на предаването може да гледате в неделя от 14.30 ч.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Най-силният човек на планетата