Актуално Други

МВР награди "Господари на ефира" за разследването в Павликени

Добави коментар

МВР награди „Господари на ефира” за мащабното разследване за кражба на гориво от полицейски служители

Екипът на „Господари на ефира“ получи награда от Министерството на вътрешните работи за случая с източването на бензин в Павликени. Това е едно от най-мащабните разследвания на репортерите за изминалата година, което отне месеци неуморна работа, за да бъдат събрани нужните доказателства за злоупотребата със служебно гориво на полицейски служители.


Специални плакети получиха репортерите на предаването преди броени дни на брифинг на МВР от министъра на вътрешните работи. Валентин Радев направи обръщение към репортерите като към колеги и им благодари за положените усилия от името на цялото ръководство на министерството. В заключение, министър Радев пожела на екипа да продължават да бъдат все така упорити в разкриването на порочните практики.

 

„Благодарим за наградата! За нас тя не е нищо друго освен стимул да продължаваме да разкриваме измамните схеми, които ощетяват държавата, тоест всички нас.” – коментира продуцентът на „Господари на ефира“ - Джуди Халваджиян.


Във вторник вечер, 6-ти февруари, ще бъде излъчен материал от брифинга и награждаването в предаването от 23:00 часа, по NOVA.

 

Как се стигна до тази награда?

 

Припомняме, че в поредица от репортажи бяха показани 15 полицейски служители от региона, замесени в петролната афера „Голямото източване“. В рамките на деветмесечно разследване, екипът на „Господари на ефира“ събира информация и видео материали чрез камери, доказващи как служители на реда нерегламентирано наливат служебно гориво в пластмасови туби. В средата на октомври от предаването сигнализират МВР и Окръжната прокуратура във Велико Търново и им предоставят целия събран материал и улики по случая. Скандалът избухва на 27 ноември, когато МВР и „Господари на ефира“ организират съвместна акция, при която са арестувани четирима служители от РПУ-Павликени и серията репортажи стават обществено достояние в ефира на NOVA. 
 

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Господари на ефира

Господари на ефира приемат оставката на 2018 година с двучасово шоу

Празнична програма - какво ще дават по NOVA?

Васил Василев-Зуека и Ненчо Балабанов за първи път заедно в „Господари на ефира“

Димитър Рачков и Васил Василев- Зуека отново заедно в „Господари на ефира“

Димитър Рачков и Мария Игнатова отново заедно