Филми Фентъзи Филми Екшъни Филми Приключенски

Мумията се завръща | The Mummy Returns (2001)

Добави коментар

Зловеща поредица от събития води до съживяването на мумията Имхотеп в Британския музей.

  • Жанр - фентъзи, екшън, приключенски
  • САЩ
  • 2001

Зловеща поредица от събития води до съживяването на мумията Имхотеп в Британския музей. Тя е готова още веднъж да прекоси Земята, решена да доведе до край своя поход към безсмъртието...

Действието се развива през 1933 г. - годината на Скорпиона. Осем години са изминали, откакто легионерът Рик О`Конъл и безстрашната египтолжка Евелин са водили битка с 3,000-годишния враг Имхотеп. Женените вече Рик и Евелин живеят в Лондон, където възпитават сина си. В резултат на поредица от събития, мумията на Имхотеп попада в Британския музей. Истината е, че тя отново тръгва по света решена да получи безсмъртие. Освободена е още една сила, родена от най-мрачните ритуали на древноегипетския мистицизъм, която е по-силна и от самия Имхотеп.

Сблъсъкът на двете сили ще изправи света на ръба на гибелта и ще хвърли Рик и Евелин в неистова надпревара с времето. Те трябва да спрат злото и да спасят сина си, преди да е станало прекалено късно. Но дали ще успеят?

Режисьор - Стивън Съмърс

Актьори - Брендън Фрейзър, Рейчъл Вайс, Джон Хана, Арнолд Вослу, Патрисия Веласкес, Дуейн Джонсън, Адеуале Акиной-Агбадже и др.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мумията се завръща