Сериали Комедии

Моите мили съседи

Има много коментари

Действието се развива около сблъсъка между две много различни семейства – Санчес и Сандовал, които неочаквано се оказват съседи в луксозна къща-близнак.

Испанският комедиен сериал

Главните роли в сериала играят Франсис Лоренсо, Мириам Диас Арока, Пас Падийа и Хуанхо Кукалон.

Моите мили съседи


Действието се развива около сблъсъка между две много различни семейства – Санчес и Сандовал, които неочаквано се оказват съседи в луксозна къща-близнак.

Моите мили съседи


Мариано Санчес (Хуанхо Кукалон) и Лола Минго (Пас Падийа) живеят в обикновен квартал. Той е зарзаватчия, а тя – фризьорка, но и двама мечтаят да подобрят финансовото си положение и да осигурят на трите си деца (Рафа, Шейла и Пепе) по-удобен живот. В крайна сметка десетгодишната им дъщеря Шейла постига това. Тя печели ТВ състезание и се превръща в музикална звезда. С първите пари, които спечелва, тя купува луксозна къща на семейството си.

Ернесто Сандовал (Франсис Лоренсо) и Клаудия Ваядарес (Мириам Диас Арока) живеят с трите си деца (Лаура, Беатрис и Серхио) в квартал за хора „от класа”. Той е пластичен хирург, а тя работи в списание за интериорен дизайн. Двамата се гордеят с изисканите си маниери и високото си обществено положение. В момента, в който виждат новите си съседи, Ернесто и Клаудия са на твърдото мнение, че сем. Санчес са груби, недодялани, досадни и с ужасно лош вкус.

Тина Сайнс е в ролята на Тереса, домашната помощница на Санчес, а Исабел Оска - Криспула, бабата (майка на Лола Санчес и чест гост в новата къща на семейството).

Проблемите започват още с нанасянето на семейство Санчес. Майката на Лола е постоянно на гости, но не може да понася зет си. От самото начало отношенията между семейство Санчес Минго и техните съседи са драматични. В първия епизод Ернесто и Клаудия са организирали парти у дома. Клиниката, в която той работи, изпитва затруднения и Ернесто се надява да се появи някой спонсор. Нахълтването на семейство Санчес-Минго на празненството предизвиква нов сблъсък между двете семейства, туширан леко от изпълнението на Шейла, която по настояване на майка си е принудена да оживи вечерта с последния си музикален хит.
Децата на двете семейства също са шокирани от двата толкова различни начина на живот, но в игрите и в училище ще успеят да намерят допирни точки. Въпреки съперничеството, тийнейджърите Рафа и Лаура започват да се привличат, макар че привидно проявяват пренебрежение един към друг. Беа успява да се примири, че Шейла е известна певица и двете се сприятеляват.

ГЕРОИТЕ

 

  • Семейство Санчес Минго

 

Моите мили съседи

Мариано и Лола се срещат по време на ежегодната касапница на прасета в селото на Лола. Докато дъщеря им Шейла стане известна, те живеят ден за ден, но това вече е зад гърба им – могат да си позволят да забравят да подновят картите си за местните плувни басейни, защото имат собствен. Новото им финансово положение също означава, че могат да си купят всичко, което пък им създава проблем с побирането на всички вещи в новата къща.

Мариано Санчес (Хуанхо Кукалон) остава верен на корените си, въпреки забогатяването на семейството. Той е добродушен, открит и упорит. Също така е и страстен футболен фен. Със съседите си е намръщен и избухлив, но пред жена си е кротък и мил. Той би предпочел да остане в стария си квартал, но е готов на всичко, само и само да не се разправя с Lola.

Лола Минго (Пас Падийа) е самоуверена, комуникативна, горда и надменна. Още докато работи като фризьорка, тя иска да бъде култивирана, елегантна и от класа, също както известните хора от списанията. В същото време е борец и е майка, която е способна на всичко, за да защити трите си деца.

Рафа Санчес Минго (Алберто Амарийа) е на 16 и обича да играе ролята на бунтар в света на богатите. Той е привлекателен, умен и изключително мързелив. Не след дълго, за негово голямо съжаление, той ще установи, че е много привлечен от най-голямата дъщеря на съседското семейство Сандовал.

Шейла Санчес Минго (Яйса Естеве) е само на 10, но вече знае какво е да си известен и успешен, макар да не го осъзнава напълно. Тя е енергична, щастлива, палава и обича приключенията.

Пепе Санчес Минго (Асдин Бенаджи) е най-младият член на семейството. На 9 години е и е абсолютно неспособен да наруши и най-малкото правило, наложено му от възрастните, което моментално го превръща в обект на присмех от неговите съученици.

Тереса Алегре, Контесата (Тина Сайнс) работи в семейството на Санчес като прислужница. Тя е стриктна, горда и мрази работодателите си, които смята за изключително прости. Тя би била безкрайно щастлива да работи за семейство Сандовал и не го крие.

Криспула, бабата (Исабел Оска) е майката на Лола, която напуска дома си на село, за да живее с дъщеря си в новата къща. Тя не харесва семейството си (особено зет си, когото мисли за мързелив мъж под чехъл), не харесва съседите си и не харесва света като цяло.

 

  • Семейство Сандовал Ваядарес

 

Моите мили съседи


Семейство Сандовал
се запознават във Виена. Син и дъщеря на невролог и дипломат, те прекарват медения си месец във Финландия. Имат три деца, които говорят по два езика. Обичат опера, голф, членуват в спортния клуб на квартала и няколко пъти годишно ходят в Швейцария на ски.

Ернесто Сандовал (Франсис Лоренсо) управлява много престижна клиника, известна с богатите и известни клиенти, наследени от баща му. Той е специалист по пластична хирургия и мъж, който задължително следва последните тенденции в изкуството и модата. Той е нарцисист, педант и не толерира крясъци и всякаква друга форма на грозно поведение. В същото време е щедър човек и истински талант по отношение на връзките с обществеността.

Клаудия Ваядарес (Мириам Диас Арока)
работи за луксозно списание. Тя е елегантна и от класа, но има една слабост – не може да казва „не”. Съседката ѝ Лола бързо схваща това и много скоро започва да се възползва от контактите и влиянието на Клаудия. В замяна Клаудия се надява, че Лола ще ѝ помогне да опитоми мъжа си.

Лаура Сандовал (Нурия Гаго) е на 16, също както съседа Рафа, с когото бързо ще се идентифицира. Тя е романтичка и не се примирява с общоприетите правила. Постоянно анализира всичко около себе си и е вманиачена в търсенето на собствената си автентичност.

Беатрис Сандовал (Адриана Кастеянос) е на 10 и се смята за страхотна. Любимите ѝ думи са „успех”, „пари” и „слава”. Тя не може да се насити на съседката си Шейла, защото е известна, но всъщност се срамува от липсата си на класа.

Серхио Сандовал (Кристиан Брюнет) е на 9, също както съседа Пепе. Той знае как да се държи пред други хора и минава за образцово дете, но под повърхността прозира малък дявол, способен на предизвика всякакви бъркотии. Той обаче винаги успява да направи така, че да виновен да изглежда наивният му съсед.

Ивана Урусова (Селин Тил) е родена в малко руско селце, където все още живеят нейните девет братя и сестри. Те зависят от надниците, които Ивана печели от работата си при семейство Сандовал. Тя е привлекателна, енергична и позитивна, но има сериозни проблеми, когато става въпрос за испански език или за това как работят електрическите уреди.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Моите мили съседи