Сериали Драми

Мисис Америка | Mrs. America

Добави коментар

Кейт Бланшет в истинска история за движението, опитващо се да наложи ратифицирането на поправката „Равни права", и неочакваната съпротива, начело на която застава консервативна жена на име Филис Шлафли.
  • Жанр - Драма
  • САЩ
  • 15+
  • 2020

 

Кейт Бланшет в истинска история за движението, опитващо се да наложи ратифицирането на поправката „Равни права", и неочакваната съпротива, начело на която застава консервативна жена на име Филис Шлафли. През очите на жените от онази епоха Шлафли и феминистките от втората вълна Глория Стайнем, Бети Фридан, Шърли Чизъм, Бела Абзъг и Джил Ръкелсхаус, лентата проследява една от най тежките битки в културните войни на седемдесетте и показва как тя води до появата на организацията „Морално мнозинство“ и завинаги променя политическия пейзаж.

 

Епизоди на  “Мисис Америка”


Епизод 1 | Филис


Консервативната активистка Филис Шлафли смята за пореден път да се кандидатира за Конгреса на фона на стремежа на женското движение за приемане на поправката „Равни права".

Епизод 2 | Глория


Докато Филис мобилизира подкрепата на консервативното население в борбата с  поправката „Равни права", Глория Стейнем парира опитите на Бела Абзуг да я вкара по-надълбоко в политическата игра.

Епизод 3 | Шърли


Шърли Чисхолм прави историческа кандидатура за президент, докато Глория се бори с политическата игра в Демократичен национален комитет. Филис прави организацията си срещу поправката „Равни права" национална.

Епизод 4 | Бети

Докато организацията на Филис расте и печели медийно внимание, Бети Фридан, майката на феминисткото движение, си слага за цел да победи  Филис.


 

Епизод 5 | Филис & Фред & Бренда & Марк

Филис и Фред Шлафли водят дебат с феминистката двойка на суперзвезди Бренда и Марк Фейган-Фасто по телевизията.Епизод 6 | Джил 

Епизод 7 | Бела

 

Епизод 8 | Хюстън

 

Епизод 9 | Рейгън

 

Актьорски състав на “Мисис Америка”

 

Кейт Бланшет ще влезе в ролята на Филис Шлафли,  консервативен активист, който се бори срещу поправката „Равни права”.

 

Добави описание

 

Роуз Бърн е в ролята на Глория Стейнем, един от най-разпознаваемите лидери на женското движение, която играе важна роля в усилията за приемане на поправката „Равни права”.

 

Добави описание

 

Сара Полсън в ролята на Алис (измислен герой), най-добрата приятелка на Филис, която се присъединява към усилията на Филис да блокира поправката „Равни права”.

Добави описание

 

Марго Мартиндейл е в ролята на Бела Абзуг, водеща фигура във феминисткото движение и член на американския конгрес, която оглавява усилията за приемане на поправката „Равни права”.

 

Добави описание

 

Узо Адуба е в ролята на Шърли Чисхолм, първата афро-американка в конгреса и първият афро-американец кандидат за президент от национална политическа партия.

 

Добави описание

 

Елизабет Банкс e в ролята на Джил Рукълхаус, социално прогресивна републиканка, която се бори срещу превземането на Републиканската партия от Филис Шлафли и религиозната десница.

Добави описание

 

Трейси Улман е в ролята на Бети Фридан, известна като майката на женското движение и активен привърженик на поправката „Равни права”.

 

Добави описание

 

Джон Слатъри е в ролята на Фред Шлафли, съпругът на Филис, виден адвокат, донор на републикаската партия и антикомунист.

 

Добави описание

 

В сериала също ще се появят Джеймс Марсдън, Ари Грейнор, Кайли Картър, Ари Грейнор, Мелани Лински, Нейси Неш и Джийн Трипълхорн.

 

Трейлър на “Мисис Америка”

Можете да гледате “Мисис Америка” в HBO GO от 15 април.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мисис Америка