Актуално Други

Миро ще представлява България на Евровизия 2010

Добави коментар

Миро ще представлява България на конкурса за Евровизия 2010 г. Той получи 10 гласа от възможни 51.
Миро ще представлява България на конкурса за Евровизия 2010 г. Той получи 10 гласа от възможни 51.

Миро ще представлява България на Евровизия 2010Българската национална телевизия е организатор и продуцент на българския конкурс и според регламента на EBU всяка национална обществена телевизия има пълното право сама да определи начина, по който да избере своя изпълнител.

Вече 5 години БНТ като институция търсеше най-демократичния подбор, но бе май криво разбрана и се родиха доста скандали. Например в Гърция, Италия и Великобритания обществените медии еднолично посочват своите представители в конкурса. БНТ винаги е имала това право, но тази година за първи път реши да се възползва от него.

БНТ реши да избере само един изпълнител за Евровизия, респективно дует или група. За да няма и най-малки съмнения за манипулиране на избора изпълнителят бе определен чрез широко допитване до 51 наши музикални специалисти и много престижни институции.

След отваряне на 51-те плика с предложения на специалистите пред публиката и зрителите на "Всяка неделя с ..." на Димитър Цонев, с най-много предложения бе избран Миро.
Той ще бъде българският представител на Евровизия 2010. За него БНТ ще поръча и продуцира 5 песни. Във финално шоу чрез гласуване с SMS-и и по телефона и в пряк ефир зрителите ще изберат песента, която ще ни представи в Норвегия.

 

Миро: "Ами не може да се отговори с да или не, при положение че толкова колеги са гласували за мен, това е отговорност, която трябва да бъде приета." Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Евровизия 2009 , Евровизия

България се класира на финал на Евровизия 2021

Тази вечер България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2021

Азис, DARA, Зуека, Геро ще участват в концерта на Виктория за Евровизия

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу