Актуално В програмата

Михаела Филева избра тримата си финалисти в "Гласът на България"

Добави коментар

12 вокални таланти ще се състезават на финалните концерти на живо в „Гласът на България“

След три месеца на кастинги, оспорвани вокални битки и бурни музикални емоции, 12 изключителни таланти извоюваха местата си за финалите в седми сезон на „Гласът на България“. В неделя вечер, по време на последните Нокаути в шоуто, своя отбор за концертите на живо събра и Михаела Филева.  Елена Сиракова, Илин Папазян и Свет Георгиев спечелиха доверието на най-младия член на журито. Новите трима финалисти се присъединяват към конкурентите си за титлата – талантите от отборите на Камелия, Графа и Иван Лечев, които бяха предпочетени от треньорите си по време на най-напрегнатия етап в музикалната надпревара.


Във финалната битка за последните три свободни места за концертите на живо, най-категорично своето място на сцената заяви изящната беквокалистка с мечта за самостоятелна кариера Елена Сиракова. Смелостта да започне музикалния си път отначало, както и изключителният ѝ вокален финес, бяха оценени от всички членове на журито. Графа коментира, че грацията ѝ на сцената заслужава най-сигурния червен стол, където тя бе поставена от ментора си.    

 

„Ти си от хората в моя отбор, които имат най-много какво да губят, защото имаш своята аудитория. Аз няма да съм причината твоята смелост да е била напразна и затова сядаш на стол номер 1“, категорично реши Михаела Филева, след което емоционално се сбогува с оставащата извън финалната селекция Кристиана.

 

Най-младата участничка си тръгна от състезанието след безупречно представяне и признанието на треньора си, че пее по-добре от всички.


Вторият претендент за титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева от отбора на Михаела е Илин Папазян, който избра да представи една от любимите балади на Иван Лечев - „Shape of my heart“ и доказа, че е не просто пеещ китарист, а истински артист. До последно той заемаше отредения му стол номер 1 и запази мястото си в топ 3, дори след като на чело на отбора на Михаела застана Елена.  Извън финалната тройка останаха и момичетата от трио „Вива“, на които се наложи да отстъпят мястото си на пеещия футболист Свет Георгиев. Атрактивният 25-годишен участник от Варна заложи на класиката  „Give me one reason“ на Tracy Chapman, акомпанимент на електрическа китара и силно сценично присъствие, които бяха оценени от Михаела с място на втория червен стол на сцената. 

 

„Оправда очакванията ми! Направи различен прочит на позната песен и изглеждаше жестоко на сцената“, похвали го поп звездата.


Сред отпадналите участници остана и красивата Николета Дойчева, която сама се определи като „Бионсе-то на народните певици“. Тя успя да докаже, че изпълнителите в нейния жанр не са за подценяване, а представянето ѝ на „Бела съм, бела, юначе“ бе коментирано от Иван Лечев като „красота в чист вид“. Въпреки че не се класира за финалите, тя има още един шанс да се включи в големите концерти на живо. В рамките на 24 часа, след края на епизода на 31 май, зрителите могат да върнат нея или друг от отпадналите по време на Нокаутите участници, обратно в надпреварата. За да се възползват от тази възможност, феновете трябва да гласуват в „Зрителска кражба“ на сайта на предаването - https://glasat.btv.bg/, до 21.00 часа, на 1 юни, понеделник.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Гласът на България

Финалът на “Гласът на България” е тази неделя

​Участници от "Гласът на България" блестят в световната класация на The Voice

Нокаутите в „Гласът на България“ продължават с пълна сила

Предстоят последни страховити вокални битки в сезон 10 на „Гласът на България“

Истински музикални шамари в "Гласът на България"