Музика Концерт

Метрополитън опера пристига у нас с прожекции “На живо от Ню Йорк”

Добави коментар

На 11 октомври в България започват сателитни излъчвания на живо от Метрополитън опера с 10-те ѝ представления за сезон 2014/2015.

На 11 октомври в България започват сателитни излъчвания на живо от Метрополитън опера с 10-те ѝ представления за сезон 2014/2015. Това ще се случи, благодарение на програмата “На живо от Ню Йорк”, която Метрополитън Опера стартира през 2006 г., а днес излъчва в над 2000 киносалона в 66 държави по света. Създадена да разшири аудиторията на оперното изкуство и да привлече нови негови почитатели, “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” използва съвременните технологии - сателитна връзка и HD качество на картината, гарантирайки несравнимо преживяване на своята публика.

Сезон 2014/2015 на един от най-известните оперни театри в света - Метрополитън опера, може да бъде гледан на живо от Ню Йорк в Cinema City, София. Това се случва чрез живи сателитни прожекции в рамките на програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”. Създадена през 2006 г. от Метрополитън опера, програмата пристига в България за първи път, благодарение на фондациите “Америка за България” и “Международен театрален фестивал Варненско лято” и с подкрепата на Столична община, Британски съвет в България и Cinema City.

Сезон 2014/2015 на Метрополитън опера идва у нас с десет HD излъчвания на оперите “Макбет”, “Сватбата на Фигаро”, ”Кармен”, “Севилският бръснар”, “Нюрнбергските майстори певци”, “Веселата вдовица”, “Хофманови разкази”, “Йоланта / Замъкът на херцога Синята брада”, “Жената от езерото”, “Селска чест / Палячо”.

Представленията ще се излъчват симултанно в почти цял свят, за българската публика – в събота от 19:50 часа с пилотна прожекция на 11 октомври в Cinema City Mall of Sofia. Цена на билетите: 18 и 15 лева за ученици, студенти и пенсионери. Представленията ще бъдат със субтитри на български и английски език.

Програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” е лансирана с операта “Вълшебната флейта” на 30 декември 2006 г. от Питър Гелб, директорът на Метрополитън, встъпил в длъжност няколко месеца по-рано през същата година, и успял да превърне Метрополитън опера за времето на своето управление и до момента в една от най-иновативните културни институции в света.

“Сезон 2014/2015 ще бъде сред най-амбициозните, които МЕТ някога е продуцирала.” - четем на официалния сайт на Метрополитън опера. Билетите вече са в продажба на касите на Cinema City Mall of Sofia. Приятно гледане!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: опера